Maar liefst 15 Truiense restaurants scoren minstens 12/20 in de nieuwe editie van de Gault&Millau Gids.
Volledig scherm
Maar liefst 15 Truiense restaurants scoren minstens 12/20 in de nieuwe editie van de Gault&Millau Gids. © Karolien Coenen

Vijftien Truiense restaurants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids

Sint-TruidenMaandagmiddag is de 18de editie van de Gault&Millau Gids virtueel voorgesteld. Daarin scoren maar liefst 15 Truiense restaurants minstens een 12/20, en kreeg het nieuwe Truiense restaurant ‘Blanc by Aytems’ in de Diesterstraat de prijs ‘Ontdekking van het jaar Vlaanderen’ én een score van 13,5/20. De twee Truiense horecaondernemers Stadt van Luijck en Bistro Zutt stijgen verder naar 16/20 en 14/20. Nieuwkomers in de lijst zijn Aurum By Gary Kirchens met 15,5/20 en Bistro Sacre Coeur met 12/20.

 1. Werkstraf voor man die ex te lijf gaat

  Werkstraf voor man die ex te lijf gaat

  Een man heeft een werkstraf van 50 uur gekregen voor opzettelijke slagen en vernielingen. T.D.W. zocht zijn ex vorig jaar in maart thuis op in Zoutleeuw. Het kwam er tot een handgemeen waarbij de vrouw verwondingen opliep in het gezicht en aan de rechterarm. Ook een glasraam van een binnendeur sneuvelde door toedoen van D.W. Naar eigen zeggen kon hij de scheiding moeilijk verkroppen. De man werd al twintig keer veroordeeld voor verkeersinbreuken. Opschorting van straf vond de rechter dus geen passend signaal. Daarom kreeg D.W. een werkstraf opgelegd. Aan zijn ex moet hij 340 euro schadevergoeding.
 2. Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa
  Sint-Truiden

  Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa

  Deze zaterdag schonk Radio 2 aan het Abdijplein in Sint-Truiden een tulpenmuur aan woonzorgcentrum Villa Rosa. Deze onverwachte geste was het sluitstuk van de week van de tulp (zaterdag 16 tot en met 23 januari) en het startsein van de lente in bloemenland. De tulpenmeer werd gebouwd door Radio 2 en ‘Groen van bij ons’ en is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. Deze werd verder opgesteld door florist Kevin Lennertz.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"