Al bij de heropening van de terrassen waren de voetbalfans talrijk aanwezig bij Café ‘t Elfde Gebod (archiefbeeld).
Volledig scherm
Al bij de heropening van de terrassen waren de voetbalfans talrijk aanwezig bij Café ‘t Elfde Gebod (archiefbeeld). © Mine Dalemans

Vijf grote schermen, ‘meters bier’ en verse hotdogs: Café ‘t Elfde Gebod maakt zich op voor groot EK-feest

ZepperenZijn laatste feestje is nog maar één maand geleden, of uitbater Philip Blavier (27) van café ‘t Elfde Gebod in Zepperen (Sint-Truiden) maakt al plannen voor het volgende. Reden om te vieren? Het EK Voetbal. “Vanaf donderdag zetten we hier vijf schermen, verkopen we bieren ‘in meters’ én maken we hotdogs voor een spotprijsje. Laat iedereen maar komen”, aldus een enthousiaste Blavier. 

  1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
    PREMIUM
    Lommel/Balen/Vlaanderen

    “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

    De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
  2. “Straks brouwen en drinken we Cristal waarin onze eigen gerst zit”: boeren die ook bij Alken Maes werken, beginnen met eerste oogst
    PREMIUM
    Alken/Riemst

    “Straks brouwen en drinken we Cristal waarin onze eigen gerst zit”: boeren die ook bij Alken Maes werken, beginnen met eerste oogst

    Vandaag is een hoogdag voor landbouwers Dieter en Maarten Duchateau uit Riemst. De broers, die beiden ook werken bij Alken Maes, starten met de oogst van hun eerste lading brouwgerst, die binnenkort wordt verwerkt in Cristal. Dat bier zullen de broers bovendien zélf brouwen. “Een prachtig moment voor ons familiebedrijf”, zegt Dieter, die weldra zelfs met zijn gezicht op de flesjes zal pronken.
  1. Zomerse editie van Brussel-Zepperen belooft een interessante wedstrijd te worden: Lotto-Soudal tegen team van Kevin Hulsmans
    Wielrennen

    Zomerse editie van Brus­sel-Zepperen belooft een interessan­te wedstrijd te worden: Lot­to-Soud­al tegen team van Kevin Hulsmans

    De laatste editie van Brussel-Zepperen, in maart van vorig jaar, ontsnapte net aan de eerste coronastilte in het wielrennen. De voorjaarklassieker deed zijn naam alle eer aan: wind en regen en de jongens van Lotto-Soudal in de hoofdrol. De rood-zwarte garde van ploegleider Carl Roes is opnieuw de te kloppen ploeg, ook al maken regen en koude zondag plaats voor zomerse temperaturen met kans op regen. Er zijn nog Zepperse zekerheden.