De stad Sint-Truiden slaat de handen in elkaar met Truiense horeca-uitbaters om de volledige heropening met een leuke video te vieren.
Volledig scherm
De stad Sint-Truiden slaat de handen in elkaar met Truiense horeca-uitbaters om de volledige heropening met een leuke video te vieren. © videostill Stad Sint-Truiden

VIDEO. Sint-Truiden viert heropening horecasector met Truiense uitbaters

Sint-TruidenHeel wat versoepelingen gaan vanaf vandaag in, en ook de horecasector mag opnieuw volledig heropenen. De stad Sint-Truiden wil dat laatste op een originele manier vieren en lanceert daarom een video met Truiense restaurantuitbaters die het culinaire aanbod van Sint-Truiden in de kijker zetten. 

 1. Alain Peetermans en Zepperen-Brustem starten laatste fase van de voorbereiding: “Constante prestaties neerzetten om zo hoog mogelijk te finishen”
  Voetbal eerste provinciale

  Alain Peetermans en Zepperen-Brustem starten laatste fase van de voorberei­ding: “Constante prestaties neerzetten om zo hoog mogelijk te finishen”

  Wanneer we bij de trainers in eerste provinciale informeerden naar mogelijke titelkandidaten, werd Zepperen-Brustem veelvuldig genoemd. Trainer Alain Peetermans wil die favorietenrol zeker niet ontkennen, maar schuift zelf Schoonbeek-Beverst en Torpedo Hasselt naar voor als de te kloppen ploegen. “Op papier hebben we een team dat in de top vijf kan meedraaien”, zegt Peetermans. “We hebben in het tussenseizoen de groep in de breedte aangevuld en komen sterker voor de dag dan vorig jaar. Maar een titel of promotie krijg je niet op bestelling.”
 2. Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”
  Voetbal 1A

  Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”

  Bij de laatste wedstrijd van de eerste speeldag in 1A, tussen Sint-Truiden en AA Gent, werd voor de aftrap eerst materiaalmeester Benny Liebens gehuldigd voor zijn 26 jaren trouwe dienst bij de Kanaries. Benny Liebens gaat een nieuwe uitdaging aan bij SV Belisia. Dorpsgenoot en ex-coach van STVV Guido Brepoels, overhandigde clubman Benny Liebens een shirt van STVV met nummer 26 op. De wedstrijd was amper op gang gefloten door scheidsrechter Boterberg of de Buffalo’s konden scoren langs Andreas Hanche-Olsen. De reactie kwam snel met de gelijkmaker van Ilombe Mboyo en na de rust werd spelmaker Christian Brüls (32) matchwinnaar met een magistrale pegel in de kruising.