Jeanne met schepen Jurgen Reniers die op verjaardagsbezoek kwam
Volledig scherm
Jeanne met schepen Jurgen Reniers die op verjaardagsbezoek kwam © RV

Verzetsstrijdster Jeanne Dubois blaast 103 kaarsjes uit

Jeanne Dubois blies deze week 103 kaarsjes uit in Triamant, het woonleefconcept in Velm waar ze momenteel verblijft. De zeer kranige Jeanne, die onlangs nog leerde zwemmen, zit boordevol plannen. Zo wil ze nog wel eens uit een vliegmachine  springen en wil ze graag naar de universiteit gaan.

0 reacties

 1. Versuz stoomt zich klaar om feestgangers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcentrum mét dj moet sfeer erin houden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Versuz stoomt zich klaar om feestgan­gers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcen­trum mét dj moet sfeer erin houden”

  Ook de Versuz in Hasselt maakt zich klaar om vanaf deze zaterdagavond enkel nog feestgangers met een geldige coronapas én een negatieve sneltest te ontvangen. Die test wordt net voor het betreden van de discotheek afgelegd, en dat in een speciaal testcentrum met een capaciteit van 110 bezoekers tegelijk. Zo liggen er alvast 30.000 gratis sneltesten klaar. “Zouden we hen laten betalen, dan kregen we al helemaal niemand meer over de vloer", aldus uitbater Yves Smolders.
 2. Kerk van Kermt krijgt langverwachte restauratiepremie van 735.000 euro
  Hasselt

  Kerk van Kermt krijgt langver­wach­te restaura­tie­pre­mie van 735.000 euro

  Vlaams Minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent in 2022 de beloofde restauratiepremie voor de kerk van Kermt toe. Sinds de inhoudelijke goedkeuring van de gevraagde 734.712,77 euro in 2014 stond het premiedossier op de wachtlijst. Volgend jaar wordt het effectief uitbetaald. Dat kwam Vlaams volksvertegenwoordiger en Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) te weten via een parlementaire vraag.