In deelgemeente Engelmanshoven is de Driewilgenstraat na een jaar hard werken eindelijk volledig klaar.
Volledig scherm
In deelgemeente Engelmanshoven is de Driewilgenstraat na een jaar hard werken eindelijk volledig klaar. © Danny Claes

Vernieuwde Driewilgenstraat coronaveilig ingehuldigd

Sint-TruidenDe werkzaamheden aan de Driewilgenstraat en de schoolomgeving van Engelmanshoven (Sint-Truiden) zijn voltooid. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun begrip en constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een coronaveilige inhuldiging waarbij iedereen ‘vanop afstand maar toch dichtbij’ de opening van hun vernieuwde straat kon vieren.

 1. Twee auto’s botsen aan Baverstraat: twee lichtgewonden
  Tongeren

  Twee auto’s botsen aan Baver­straat: twee lichtgewon­den

  Tussen 13 en 14 uur vanmiddag is het tot een botsing gekomen tussen twee wagens aan de Baverstraat in Tongeren, ter hoogte van het kruispunt met de Molenweg. Zwaargewonden vielen er gelukkig niet, maar twee personen werden wel uit voorzorg overgebracht naar het nabijgelegen ziekenhuis. Doordat de wagens de weg versperden, was de politie genoodzaakt om de rijbaan in beide richtingen tijdelijk af te sluiten. Het verkeer moest bijgevolg omrijden via de Molenweg. De twee voertuigen zijn inmiddels opgehaald door een takeldienst.
 2. 22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’
  Sint-Lambrechts-Herk

  22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’

  Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus kan je in het Hasseltse Sint-Lambrechts-Herk opnieuw terecht voor de 22ste editie van Volle Bak Herk. In aanloop opende Volle Bak Herk, samen met Hasselts burgemeester Steven Vandeput, langs de Oude Truierbaan en de Biezenstraat ‘Fietsen door de Maïs’. Op een uniek lusvormig fietsparcours van 600 meter kan het publiek daar vanaf nu dagelijks terecht voor een gratis fietstocht door de maïsvelden van Willy en Marijke Philippaerts.