Truiens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) gisteravond op de online gemeenteraad.
Volledig scherm
Truiens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) gisteravond op de online gemeenteraad. © RV

Van “medisch geheim” via “inschattingsfout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemeester Veerle Heeren

Sint-TruidenBurgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden heeft na de heisa over haar vroegtijdige vaccinatie een week achter de rug die ze allicht zo snel mogelijk wil vergeten. Wat vorige week begon met “medisch beroepsgeheim”, leidde een paar dagen later tot het erkennen van “een inschattingsfout” en eindigde maandagavond met “ontzettend veel spijt.” In de extra online gemeenteraad behield ze het vertrouwen van haar partij (CD&V) en coalitiepartners Open Vld en N-VA. Na afloop kondigde ze alsnog aan tijdelijk een stap opzij te zetten. Een terugblik.

196 reacties

 • Willy Michiels

  1 maand geleden
  Familie of vrienden voorrang geven Ik stel mij de vraag Wie doet het niet ?
 • Guido Stroobants

  1 maand geleden
  Waarom worden mensen, met een kleiner loon in Diest ontslagen en mag een burgemeester met een hoog loon aanblijven?
 • Eddy Willems

  1 maand geleden
  Volgens Bart Somers in "De Afspraak" is dit een spijtige zaak voor de politiek en straalt dit negatief af op de bevolking. Is hij niet verlegen om zo'n commentaar te geven op een andere partij, terwijl hij zelf de hand boven het hoofd heeft gehouden van een dievegge die er van door is met honderdduizenden euro's belastinggeld? Vindt die kerel dat normaal? Wanneer gaat hij iets positiefs doen voor zijn riant salaris. We wachten er vol spanning op.
 • phil smedts

  1 maand geleden
  Waarschijnlijk veel spijt dat het uitgekomen is.
 • rechter de scheids

  1 maand geleden
  Mevrouw Heeren, net als u heb ik corona van heel dichtbij meegemaakt want ik was zelf slachtoffer in april van vorig jaar. Ik heb niet geweend - toen niet en nu ook niet - maar braafjes mijn beurt afgewacht zoals elke fatsoenlijke mens doet. Burgerschap! Vorige week kreeg ik mijn eerste prik AstraZeneca. En gij en uw vriendjes allemaal Pfizer?Omdat er 1000 spuiten verloren zouden gaan? 1000 Truienaars die niet opdagen? En die andere 986 spuiten dan? Enige uitleg? Uw verhaal is maar zus en zo(on)