Bert Duchateau en vader Jos.
Volledig scherm
Bert Duchateau en vader Jos. © Duchateau

Van kersen plukken tot dieren voederen: Truienaar Bert Duchateau en vader Jos leren kinderen over natuur in laatste hoogstamboomgaard

Sint-Truiden‘In Horto Cerasorum’, dat is de naam van de nieuwe Truiense vzw waarin initiatiefnemer Bert Duchateau en vader Jos kinderen willen leren over de natuur. Vanaf april 2021 wordt één van de laatste hoogstamboomgaarden achter het station van Sint-Truiden dan ook de nieuwe leerplek van Truiense scholen om over onder meer fruitpluk en -handel te leren. Coronaproof weliswaar, want alles gebeurt in openlucht.

 1. Van Italiaanse pasta’s over pralines in blik tot gasflessen: op doortocht langs de 7 leukste automaten in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Italiaanse pasta’s over pralines in blik tot gasflessen: op doortocht langs de 7 leukste automaten in Limburg

  Nu winkelen in deze tijden een ietwat apart uitstapje is, gaan heel wat Limburgse handelaars op zoek naar een manier om hun producten alsnog tot bij de klant te brengen. Ze werken hard aan een online webshop, starten met takeaway, of pakken uit met een coronaproof ‘grab-and-go’-systeem. Iets wat zich ook in het straatbeeld vertaalt, nu automaten als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij gingen alvast op doortocht langs de zeven leukste automaten in Limburg.
 2. Britse coronavariant treft Sint-Truiden: basisschool Schuttershof en twee kinderopvangcentra gaan op slot
  Sint-Truiden

  Britse coronavari­ant treft Sint-Trui­den: basis­school Schutters­hof en twee kinderop­vang­cen­tra gaan op slot

  De kleuter- en basisschool Schuttershof in de Tichelrijlaan in Sint-Truiden gaat tien dagen op slot nadat twee leerkrachten positief hebben getest op de Britse coronavariant. Alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de school gaan onmiddellijk tien dagen in quarantaine, de gezinsleden (nog) niet. De leerlingen ouder dan 6 jaar en personeelsleden worden woensdagnamiddag getest. De buitenschoolse opvang Tutti Frutti sluit ook en zet 48 kinderen die in contact kwamen met de leerlingen in quarantaine. Ook een Truiens gezin, met twee kinderen die kinderopvang De Egeltjes opving, raakte met de Britse variant besmet. Die opvang, goed voor 15 kinderen, sluit nu ook.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken