Sint-Truiden luidt de lente in met fris bloesemaanbod.
Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Truiden luidt de lente in met fris bloesemaanbod. © Karolien Coenen

Van bloesemzegening tot slapen tussen de fruitbomen: Sint-Truiden stelt uitgebreid bloesemprogramma voor

Sint-TruidenDe voorspelde sneeuw dreigt stokken in de wielen te steken, maar in Sint-Truiden is het bloesemseizoen officieel afgetrapt met de voorstelling van het programma. Bloesemmarkten, overnachten tussen de fruitbomen of een ritje op de Bloesembus: de stad is helemaal klaar voor dé tijd van het jaar in Haspengouw.

 1. Vrouw kampt met blijvend oogletsel nadat ze tussenkomt in ruzie tussen broers: “Ik hoop dat ik mijn zicht niet helemaal zal verliezen”
  PREMIUM
  Bilzen

  Vrouw kampt met blijvend oogletsel nadat ze tussenkomt in ruzie tussen broers: “Ik hoop dat ik mijn zicht niet helemaal zal verliezen”

  Op 1 september 2020 probeerde de vrouw, die samen met haar partner uit Bilzen en diens broer in de wagen zat, te bemiddelen in een ruzie tussen de twee heren. Maar dat kwam haar erg duur te staan. Haar partner pakte ook haar stevig aan en riskeert nu vier jaar cel. “Dit wil ik nooit meer meemaken,” getuigde het slachtoffer voor de strafrechter.
  Tongeren
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Verdacht overlijden in Heers: drie arrestaties en geiten in de woonkamer. “‘Ik houw je de kop in’, riep de dochter soms haar ouders toe”
  PREMIUM
  Update

  Verdacht overlijden in Heers: drie arresta­ties en geiten in de woonkamer. “‘Ik houw je de kop in’, riep de dochter soms haar ouders toe”

  Het parket van Limburg onderzoekt volop het overlijden van een 86-jarige man uit Mechelen-Bovelingen bij Heers. De bejaarde stierf in de nacht van dinsdag op woensdag in verdachte omstandigheden. Al gingen in de buurt eerder al bizarre geruchten rond over het gezin, die vandaag bevestigd zijn. Dit is wat we tot nu toe weten over het verdachte overlijden.
  Heers