Illustratiebeeld van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden. © Mine Dalemans

Vaccinatiecentra Sint-Truiden en Borgloon verwelkomen donderdag eerste 15-jarigen

Sint-Truiden/BorgloonDe vaccinatiecentra in Sint-Truiden en Borgloon starten aankomende donderdag met de vaccinatie van de eerste 15-jarigen wonende in Sint-Truiden, Gingelom Nieuwerkerken, Borgloon, Heers, Wellen en Kortessem.

 1. Bestuurder onder invloed loopt voor derde maal tegen de lamp; 146 bestuurders geflitst
  Diest/Sint-Truiden

  Bestuurder onder invloed loopt voor derde maal tegen de lamp; 146 bestuur­ders geflitst

  Aan de Halensebaan in Diest voerde politie zaterdagavond een controleactie uit. Hier werden 146 bestuurders onderworpen aan een test. Een 58-jarige man uit Diest moest zijn rijbewijs tijdelijk inleveren. Een 40-jarige man uit Sint-Truiden raasde langs de controle door maar kon wat verder tot staan worden gebracht . Hij was zwaar onder invloed van alcohol; volgens hem was het reeds de derde maal dat hij gepakt werd. Zijn bezorgdheid ging vooral uit naar de reactie van zijn moeder die hem “ zou vermoorden”. Zijn rijbewijs werd helaas onmiddellijk ingetrokken. Gelijktijdig werden op de Diestsebaan in Diest 542 wagens gecontroleerd op snelheid en 552 voertuigen op de Halensebaan. Op beide locaties mogen telkens 73 bestuurders een proces-verbaal verwachten .
 2. Asster start ambitieus bouwproject in centrum: “We willen vooral brug slaan tussen ziekenhuis en de buurt”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Asster start ambitieus bouwpro­ject in centrum: “We willen vooral brug slaan tussen ziekenhuis en de buurt”

  Psychiatrisch ziekenhuis Asster pakt uit met grootse plannen voor een nieuwe campus in het centrum van Sint-Truiden. Met een budget van 42 miljoen euro moet tegen eind 2025 de volledige site aan de Ziekerenweg vernieuwd zijn met een gigantisch landmarkgebouw, vier nieuwe afdelingen en een renovatie van het klooster en de kapel. Ook de omgeving van het ziekenhuis wordt aangepakt om de buurt meer te betrekken.