De cartoons van Kim Duchateau leggen het probleem pijnlijk bloot.
Volledig scherm
De cartoons van Kim Duchateau leggen het probleem pijnlijk bloot. © Kim Duchateau

UNIZO Limburg en Mode Unie vragen met cartoons om winkelen met sociale bubbel weer toe te laten

UNIZO Limburg en Mode Unie dringen erop aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Om hun boodschap in de verf te zetten, schakelden ze de Truiense cartoonist Kim Duchateau in. Hij maakte twee cartoons die de problematiek op ludieke wijze illustreert. “Ondernemers in de retail hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil”, stelt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder bij UNIZO Limburg.

  1. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
    Hasselt

    Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

    Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.