De cartoons van Kim Duchateau leggen het probleem pijnlijk bloot.
Volledig scherm
De cartoons van Kim Duchateau leggen het probleem pijnlijk bloot. © Kim Duchateau

UNIZO Limburg en Mode Unie vragen met cartoons om winkelen met sociale bubbel weer toe te laten

UNIZO Limburg en Mode Unie dringen erop aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Om hun boodschap in de verf te zetten, schakelden ze de Truiense cartoonist Kim Duchateau in. Hij maakte twee cartoons die de problematiek op ludieke wijze illustreert. “Ondernemers in de retail hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil”, stelt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder bij UNIZO Limburg.

 1. Hazelaarweg in Velm tijdelijk afgesloten vanaf maandag door kaphoutonderhoud
  Velm

  Hazelaar­weg in Velm tijdelijk afgesloten vanaf maandag door kaphouton­der­houd

  Op maandag 18 en dinsdag 19 januari wordt het kaphout langs de bermen aan de Hazelaarweg in Velm verwijderd. De werkzaamheden gebeuren in het kader van het kaphoutonderhoud. Tijdens die werken zal de Hazelaarweg tussen 8.30 en 15.30 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de Halingenstraat. Landbouwgebruik gelegen langs de Hazelaarweg is mogelijk, doorgaand verkeer niet.
 2. Dieven van waardevol muziekmateriaal verschijnen voor de rechter: “Geld nodig om drugsverslaving te kunnen bekostigen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Dieven van waardevol muziekmate­ri­aal verschij­nen voor de rechter: “Geld nodig om drugsver­sla­ving te kunnen bekostigen”

  De radeloosheid bij Anton Valcke (23) was midden november groot. De laatstejaarsstudent Drums aan PXL-Music werd het slachtoffer van een zware diefstal. Onbekenden gingen er met ongeveer 3.000 euro aan muziekmateriaal vandoor. De politie kon de daders echter inrekenen. Maandagvoormiddag verschenen ze voor de Hasseltse rechtbank. Een sluimerend drugsprobleem bleek de oorzaak voor het kwaad te zijn.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama