De volwassenen konden via het fietsproject leren fietsen.
Volledig scherm
De volwassenen konden via het fietsproject leren fietsen. © Karolien Coenen

Twaalf volwassenen behalen fietsdiploma in Sint-Truiden

Sint-TruidenIn Sint-Truiden liep donderdag ‘Leren fietsen voor volwassenen’ op zijn einde, een lessenreeks die de stad voor de achtste keer organiseerde. In totaal leerden 200 volwassenen fietsen via het fietsproject. Door het grote succes zal er dit najaar een nieuwe reeks gepland worden.

 1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: De graaf van Mechelen-Bovelingen die vervloekt werd omdat hij een kasteel kocht voor een appel en een ei
  PREMIUM
  Heers

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: De graaf van Mechelen-Bovelingen die vervloekt werd omdat hij een kasteel kocht voor een appel en een ei

  Aan de ingang van het Hornebos prijken twee prachtige dienstgebouwen, die vroeger behoorden tot het kasteeldomein van Mechelen-Bovelingen. Een kasteel dat de graaf van Pepingen, een gehucht in Mechelen-Bovelingen, tijdens de Franse Revolutie aan de haak sloeg voor een appel en ei. Katholieken zagen het kasteel dan ook als een zwart goed, omdat het vroeger in de handen was van de liberalen. Zij geloofden dat de zwarte graaf daardoor vervloekt raakte. “Feit dat het gebouw uiteindelijk afbrandde sterkt geloof van ‘believers’ nog meer.”
 2. Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulprekening op om slachtoffers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulpreke­ning op om slachtof­fers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”

  Bob Claes – voormalig algemeen directeur van Standard Luik – blijft niet bij de pakken zitten nadat verschillende Luikse gemeenten ruim anderhalve week geleden zwaar getroffen zijn door de wateroverlast. Samen met zijn vrouw Queenie Claes startte hij een inzamelactie om hulpgoederen naar daar te brengen. Ook openden ze een nieuw rekeningnummer, waarvan het bedrag integraal wordt gebruikt om warme maaltijden af te leveren aan de slachtoffers.