Stad Sint-Truiden wil werk maken van pestgedrag in Truiense scholen en zal daarom aan een nieuw antipestbeleid werken vanaf 2021. (Illustratiebeeld)
Volledig scherm
Stad Sint-Truiden wil werk maken van pestgedrag in Truiense scholen en zal daarom aan een nieuw antipestbeleid werken vanaf 2021. (Illustratiebeeld) © ANP

Truiense scholen starten met nieuw antipestbeleid vanaf 2021

Sint-TruidenHet stadsbestuur van Sint-Truiden wil een halt toeroepen aan pesten, en zal daarom met een nieuw antipestbeleid starten in het voorjaar van 2021. Daarvoor gaat de stad in samenwerking met Tenz vzw en zullen acht Truiense basisscholen het KiVa-traject doorlopen. Dat traject is een wetenschappelijk antipestprogramma van Finse oorsprong en belooft 63 procent daling in het pestgedrag na twee jaar.

 1. Internering voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakappartement: “Hij vond dat heel Sint-Truiden hem uitdaagde”
  Sint-Truiden

  Interne­ring voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakapparte­ment: “Hij vond dat heel Sint-Trui­den hem uitdaagde”

  Een 61-jarige man uit Sint-Truiden wordt geïnterneerd nadat hij op 30 juni 2020 brand stichtte in een dakappartement in de Abdijstraat te Sint-Truiden. 25 bewoners moesten toen worden geëvacueerd en een aantal onder hen raakten bovendien gewond. De man bleek rond te lopen met heel wat waanideeën. Zo had hij het gevoel dat heel Sint-Truiden hem liever kwijt dan rijk was.
 2. Katrien genomineerd voor zorgkundige van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  Katrien genomi­neerd voor zorgkundi­ge van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”

  Katrien Lauwaet (45) uit Oudegem, al meer dan twintig jaar werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, is genomineerd voor de titel van zorgkundige van het jaar. Zelf blijft ze er liever bescheiden onder, al noemt ze 2020 ‘een hectisch en zwaar jaar’. “Het was behelpen en psychisch heel moeilijk”, zegt ze. “Daarom zou ik de titel liever opdragen aan alle zorgkundigen in dit land.”
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre