De Truiense Monumentenrun zal dan toch in september kunnen terugkeren. Schepen van Sport Jurgen Reniers (vooraan) zorgde al voor een voorproefje.
Volledig scherm
De Truiense Monumentenrun zal dan toch in september kunnen terugkeren. Schepen van Sport Jurgen Reniers (vooraan) zorgde al voor een voorproefje. © Videostill Stad Sint-Truiden

Truiense Monumentenrun keert terug als zesde editie in september

Sint-TruidenDe stad Sint-Truiden organiseert op zaterdag 18 september de zesde editie van de succesvolle Monumentenrun. Na een jaar afwezigheid door de coronapandemie worden opnieuw een paar duizend lopers verwacht in het historische stadscentrum van de hoofdstad van Haspengouw. Online inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf nu.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Hasselt in 1900 en vandaag, een enorm verschil: wij gingen 'flaneren door Hasselt' met de Erfgoedapp
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt in 1900 en vandaag, een enorm verschil: wij gingen 'flaneren door Hasselt' met de Erfgoedapp

  “Hasselt is de laatste 20 jaar nogal veranderd”, klinkt het vaak als we aan Quartier Bleu, de Grenslandhallen of de IKEA-site denken. Maar eigenlijk is dat niéts vergeleken met de prentpostkaarten uit 1900. Op Erfgoeddag pakken Bibliotheek Hasselt Limburg en de dienst Erfgoed uit met ‘Flaneren in Hasselt’, een wandeling door de stad die je aflegt via de Erfgoedapp. Wij flaneerden langs een aantal gekende plekken en onze monden vielen geregeld open.