Fotograaf en kunstenaar Dion Tsekouras ging ook deze week langs bij het woonzorgcentrum Triamant om de bewoners en medewerkers te portretteren.
Volledig scherm
Fotograaf en kunstenaar Dion Tsekouras ging ook deze week langs bij het woonzorgcentrum Triamant om de bewoners en medewerkers te portretteren. © Karolien Coenen

Truiense kunstenaar Dion Tsekouras fotografeert bewoners van Triamant achter glas: “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken”

Sint-Truiden‘Veraf, dichtbij’. Zo heet het nieuwe kunstproject van de Truiense fotograaf en kunstenaar Dion Tsekouras. Daarin brengt hij bewoners, familieleden en medewerkers van het woonzorgcentrum Triamant in Velm voor zijn lens. Coronaproof weliswaar, want iedereen blijft veilig achter glas. In december rondt Dion het project af, én doet hij er die maand een houten levensboom met alle 493 namen van de bewoners bovenop. “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken.”

 1. Britse coronavariant treft Sint-Truiden: basisschool Schuttershof en twee kinderopvangcentra gaan op slot
  Sint-Truiden

  Britse coronavari­ant treft Sint-Trui­den: basis­school Schutters­hof en twee kinderop­vang­cen­tra gaan op slot

  De kleuter- en basisschool Schuttershof in de Tichelrijlaan in Sint-Truiden gaat tien dagen op slot nadat twee leerkrachten positief hebben getest op de Britse coronavariant. Alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de school gaan onmiddellijk tien dagen in quarantaine, de gezinsleden (nog) niet. De leerlingen ouder dan 6 jaar en personeelsleden worden woensdagnamiddag getest. De buitenschoolse opvang Tutti Frutti sluit ook en zet 48 kinderen die in contact kwamen met de leerlingen in quarantaine. Ook een Truiens gezin, met twee kinderen die kinderopvang De Egeltjes opving, raakte met de Britse variant besmet. Die opvang, goed voor 15 kinderen, sluit nu ook.
 1. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. Katrien genomineerd voor zorgkundige van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  Katrien genomi­neerd voor zorgkundi­ge van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”

  Katrien Lauwaet (45) uit Oudegem, al meer dan twintig jaar werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, is genomineerd voor de titel van zorgkundige van het jaar. Zelf blijft ze er liever bescheiden onder, al noemt ze 2020 ‘een hectisch en zwaar jaar’. “Het was behelpen en psychisch heel moeilijk”, zegt ze. “Daarom zou ik de titel liever opdragen aan alle zorgkundigen in dit land.”
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"