Chateau Jemeppe in Hargimont (provincie Luxemburg).
Volledig scherm
Chateau Jemeppe in Hargimont (provincie Luxemburg). © Chateau Jemeppe

Truiense fotografe en weddingplanner organiseren unieke ‘Valentine Speakeasy' in Chateau Jemeppe

Sint-TruidenValentijn staat voor de deur en dus gaat fotografe Julie Gielen uit Sint-Truiden in zee met weddinplanner Alexa Vandendael van Meraki Events om een uniek project op poten te zetten. In de sprookjesachtige omgeving van Chateau Jemeppe organiseren ze een unieke valentijnservaring in roaring 20's-decor. 

 1. Buurmannen riskeren celstraf voor kweek van 300 cannabisplanten: “We zijn begonnen door de coronacrisis”

  Buurmannen riskeren celstraf voor kweek van 300 cannabis­plan­ten: “We zijn begonnen door de coronacri­sis”

  Twee Peltenaren riskeren gevangenisstraffen en geldboetes nadat ze in 2020 samen een cannabisplantage hadden opgestart. Waarom ze dat deden? Door de coronacrisis zaten ze beiden in financiële moeilijkheden. Wat begon als een kleinschalige plantage van vier plantjes, groeide al snel uit tot een kwekerij van maar liefst 300. De twee voormalige buurmannen vertelde in de Hasseltse rechtbank hun verhaal: “Ik heb nog nooit drugs gebruikt, maar leerde via het internet wat ik moest doen.”
  Hasselt
 2. Buur die taxushaag vernielde, moet voorlopig geen 184.000 euro betalen: “We hopen dat de rust nu terugkeert”
  PREMIUM

  Buur die taxushaag vernielde, moet voorlopig geen 184.000 euro betalen: “We hopen dat de rust nu terugkeert”

  Hij plaste tegen de haag en toonde z’n geslachtsdeel aan de bewakingscamera, maar dat een buur ook nog eens opzettelijk een taxushaag vernielde, was voor een koppel uit Heusden-Zolder de druppel. Het echtpaar stapte naar de rechter en met succes: de man is nu veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf. Of hij ook de geëiste schadevergoeding van 184.000 euro moet betalen, is nog niet zeker. Daarvoor is er een gerechtsdeskundige aangesteld. “Wij hopen in elk geval onze haag te herstellen”, reageert het koppel zelf.
  Hasselt