Al dertig jaar zijn Fons (links) en Robert (rechts) buren van elkaar op de Naamsevest in Sint-Truiden, en zorgen ze samen voor een fleurig plein in de straat.
Volledig scherm
Al dertig jaar zijn Fons (links) en Robert (rechts) buren van elkaar op de Naamsevest in Sint-Truiden, en zorgen ze samen voor een fleurig plein in de straat. © Karolien Coenen

Truiense buren Fons (62) en Robert (66) fleuren Naamsevest op met kleurrijke bloemen

Sint-TruidenWie onlangs de Naamsevest in Sint-Truiden passeerde, heeft wellicht de gloednieuwe bloemen op het pleintje in de straat gespot. Die kwamen er niet op initiatief van de stad, maar wél dankzij een plotse ingeving bij buren Fons Houbrechts (62) en Robert Coart (66) die vlak naast het pleintje wonen. “We wilden wat leven creëren, zomaar”, lachen ze.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.