Veerle Heeren voor de camera van VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Veerle Heeren voor de camera van VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Truiens burgemeester Veerle Heeren reageert voor het eerst voor de camera bij VTM NIEUWS na heisa over vervroegd vaccin: "Ik heb een inschattingsfout gemaakt"

Sint-TruidenVeerle Heeren (CD&V), burgemeester van Sint-Truiden, heeft voor de camera van VTM NIEUWS gereageerd op de heisa die ontstond nadat ze veel te vroeg gevaccineerd werd. Ze liet ook haar familieleden en kennissen vaccineren, blijkt uit gelekte documenten. “Ik heb een inschattingsfout gemaakt, maar ik deed niets onwettigs”, zegt ze. Heeren antwoordt verder op geen enkele vraag en herhaalt vooral de uitspraken uit haar statement van vanochtend. Vlaams Belang roept intussen op tot het ontslag van de Truiense burgemeester, CD&V-voorzitter Joachim Coens vindt dat het “aan de mensen en de gemeenteraad van Sint-Truiden is om dat finaal te beoordelen”. 

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. PXL-lerarenopleider Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”
  PREMIUM
  Hasselt

  PXL-lerarenop­lei­der Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”

  Na een recordaantal van liefst 18.000 nominaties is Hanne Rosius (42) uit Bilzen vandaag verkozen tot Leraar van het Jaar 2022. Rosius werkt al 20 jaar als lerarenopleider PAV aan de Hogeschool PXL in Hasselt en is zo ook meteen de eerste lector van een hogeschool die deze titel krijgt. Met kleurrijke boeketten, lovende woorden van haar leerlingen én een persoonlijk liedje van Tijs Vanneste werd ze dinsdagmiddag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.