Het Truiense afhaalrestaurant Roasties deelt tijdens de nieuwe actie #mijnheld gratis maaltijden uit aan helden of mensen die in moeilijke coronatijden een traktatie verdienen.
Volledig scherm
Het Truiense afhaalrestaurant Roasties deelt tijdens de nieuwe actie #mijnheld gratis maaltijden uit aan helden of mensen die in moeilijke coronatijden een traktatie verdienen. © RV

Truiens afhaalrestaurant Roasties deelt 200 gratis maaltijden met kip uit: “Iedereen kent wel iemand die in deze tijden een traktatie verdient”

Sint-TruidenOm toch voor een lichtpunt in donkere coronatijden te zorgen, deelt het Truiense afhaalrestaurant Roasties samen met leverancier Eurokip maar liefst 200 gratis gerechten uit onder de hashtag #mijnheld. Elke klant die tussen 15 november en 23 december een bestelling van minstens 35 euro plaatst, schenkt tegelijkertijd een dagschotel met kip aan een held. “Want iedereen kent wel iemand die in deze tijden een traktatie verdient.”

 1. Stijn Quintiens (Heur-Tongeren):”Met opgeheven hoofd Anderlecht verlaten”

  Stijn Quintiens (Heur-Tongeren):”Met opgeheven hoofd Anderlecht verlaten”

  Na deze week de nipte 3-2-nederlaag in Luik speelden de boys van het trainersduo Marco Pauls en Jef Byloos een tweede oefenwedstrijd als voorbereiding op de bekerwedstrijd bij AA Gent. Tegen de U21 van Anderlecht werd het opnieuw een nipte 3-2-nederlaag. De klasrijke linkerflankspeler Stijn Quintiens (26) aan zijn derde seizoen bezig bij Heur-Tongeren (Tweede nationale B) was tevreden over de prestatie van de Ambiorixzonen.
 2. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 3. Jessa Ziekenhuis en Sint-Trudo mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”
  Hasselt/Sint-Truiden

  Jessa Ziekenhuis en Sint-Tru­do mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”

  Het is zover: het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden hebben zonet verlossend nieuws gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Beide ziekenhuizen mogen onmiddellijk beginnen met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers, die op de spoedafdeling of de intensieve zorg werken. “Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen”, zegt Yves Breysem, algemeen directeur van Jessa. Het ziekenhuis deelt dan ook vanavond nog de eerste coronaprikken uit.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"