Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) kwam afgelopen week onder vuur te liggen, nu bekend raakte dat zij al in maart dit jaar haar vaccin kreeg.
Volledig scherm
Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) kwam afgelopen week onder vuur te liggen, nu bekend raakte dat zij al in maart dit jaar haar vaccin kreeg. © Sint-Truiden

Truienaars kunnen vraag insturen voor Veerle Heeren via speciaal e-mailadres

Sint-TruidenDe extra gemeenteraad komende maandagavond moet duidelijkheid bieden over de vroegtijdige vaccinatie van de 56-jarige burgemeester Veerle Heeren (CD&V). “Niet alleen voor ons”, benadrukt Gert Stas als fractieleider van Vooruit, “maar ook voor de Truienaars die onze raadsleden overstelpen met vragen voor de burgemeester.” De oppositiepartij lanceert daarom een speciaal e-mailadres waar de Truienaren hun vraag naartoe kunnen sturen. “Ook die zullen we stellen op de gemeenteraad.”

 1. Kerstfanaat Jurgen (31) opent zijn kersthuis ondanks energiecrisis: “Elke kerstboom telt 5.000 lichtjes, maar je ziet geen enkel draadje”
  PREMIUM
  Alken

  Kerstfa­naat Jurgen (31) opent zijn kersthuis ondanks energiecri­sis: “Elke kerstboom telt 5.000 lichtjes, maar je ziet geen enkel draadje”

  Limburgers die nog op zoek zijn naar decoratie voor hun kerstboom, kunnen vanaf vandaag terecht bij het grote kersthuis van Jurgen Bollen (31). De Alkenaar toverde zo zijn woning om tot één groot paradijs waar je kan rondneuzen tussen splinternieuwe kerstdecoratie met een totale waarde van 25.000 euro. Je kan er ook een prachtige inrichting mét waterval en fontein en liefst 500.000 kerstlichtjes bewonderen. “Kerstmis komt op de eerste plaats, dan pas mijn energiefactuur.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. Gijzelnemer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”
  PREMIUM
  Tongeren

  Gijzelne­mer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”

  Een 51-jarige Tongenaar, die in het verleden veroordeeld werd voor de moord op de ex-man van zijn minnares, was in 2017 betrokken bij drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk. Nadat 242 kilo cocaïne spoorloos bleek na een politiecontrole, zou hij enkele dagen gegijzeld zijn door zijn Britse ‘beste vriend’ en diens kompaan. In mei vorderde de aanklager nog 8 jaar cel voor de vermeende gijzelnemers, nu zakt dat naar 6 jaar.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.