Burgemeester Veerle Heeren in haar tuin, samen met haar golden retriever Jolie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Veerle Heeren in haar tuin, samen met haar golden retriever Jolie. © Karolien Coenen

Tien bekende Truienaren zoals u ze nog niet kende

Burgemeester Veerle Heeren herkennen we aan haar tricolore sjerp, cartoonist Kim Duchateau aan zijn tekentafel, Roland Duchâtelet in een vergaderzaal en keeper Simon Mignolet tussen zijn doelpalen. Allen hebben ze een interessant verhaal te vertellen. Wij vroegen tien bekende Truienaren ons op te biechten waar ze nu eens écht gelukkig van worden.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Free WiFi4EU in Zoutleeuw
  Zoutleeuw

  Free WiFi4EU in Zoutleeuw

  Je kan op verschillende locaties in Zoutleeuw gratis gebruik maken van wifi. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door het Europese initiatief WiFi4EU. WiFi4EU wil in zoveel mogelijk gemeenten in Europa zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, … Zoutleeuw was één van de geselecteerde gemeenten bij de oproep van het project WiFi4EU in 2019. Deze selectie was goed voor een voucher van 15.000 euro voor de installatie van gratis wifi hotspots (internettoegang) op openbare plaatsen in onze stad.
 1. Belgen voor de winst in Bathurst 12 Hours. Dries Vanthoor: “Een nieuwe start voor team en mezelf”
  autosport

  Belgen voor de winst in Bathurst 12 Hours. Dries Vanthoor: “Een nieuwe start voor team en mezelf”

  Het was zonder meer één van de verhalen van 2022: de overgang van het Belgische topteam WRT van Audi Sport naar BMW M. Na een succesvolle eerste wedstrijd met de nieuwe BMW M4 GT3 in Dubai, is het nu tijd voor BMW M Team WRT om het officiële racedebuut als fabrieksteam te maken, dit weekend tijdens de Bathurst 12 Hours in Australië, die geldt als de eerste wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge. Bij de rijders niet alleen levende legende Valentino Rossi, maar ook drie landgenoten: Hasselaar Dries Vanthoor, Brusselaar Maxime Martin en de perfecte Belg Charles Weerts.