Gunther Reniers (links) en Yves Caspar (rechts) van De Roxy zijn helemaal klaar voor het nieuwe theaterseizoen.
Volledig scherm
Gunther Reniers (links) en Yves Caspar (rechts) van De Roxy zijn helemaal klaar voor het nieuwe theaterseizoen. © De Roxy

Theater De Roxy vliegt uit de startblokken voor elfde seizoen met comedyknaller

Sint-TruidenTruiens theater De Roxy is klaar om de coronacrisis volledig achter zich te laten. Na anderhalf jaar zonder cultuur maken de acteurs zich op om hun elfde theaterseizoen goed in te zetten met een nieuwe comedy ‘Met Pensioen? Niet te doen!’.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Boze fruitboeren trekken met tractoren naar Brussel voor eerlijke prijzen: “Klant betaalt tot drie euro voor kilo appelen waarvan wij 30 cent krijgen”
  Sint-Truiden/Oudergem

  Boze fruitboe­ren trekken met tractoren naar Brussel voor eerlijke prijzen: “Klant betaalt tot drie euro voor kilo appelen waarvan wij 30 cent krijgen”

  Een colonne met zo'n 80 fruitboeren trekt vandaag naar de hoofdzetel van Comeos, de Belgische koepelorganisatie voor handel, in Brussel. Ze vragen er een eerlijke prijs voor hun fruit, want fruitboeren worden naar eigen zeggen al jaren te weinig betaald. “Dit is niet meer leefbaar”, klinkt het bij de bezorgde landbouwers. “Steeds meer fruittelers haken af.”