Het Truiense Theater De Roxy mag eindelijk weer van start gaan, na acht maanden zo goed als volledig dicht te zijn.
Volledig scherm
Het Truiense Theater De Roxy mag eindelijk weer van start gaan, na acht maanden zo goed als volledig dicht te zijn. © Flipke Nuytens

Theater De Roxy opent na acht maanden eindelijk weer de deuren

Sint-TruidenNa acht maanden zo goed als volledig gesloten te zijn geweest, kan Theater De Roxy in Sint-Truiden weer zorgen voor zomers amusement van de bovenste plank. “Er is eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel”, reageert Gunter Reniers, acteur en bezieler van De Roxy. 

  1. Vaccinatiecentrum Tongeren is gestart met vaccineren van twaalfjarigen
    Bilzen/Tongeren

    Vaccinatie­cen­trum Tongeren is gestart met vaccineren van twaalfjari­gen

    Een tijdje geleden werd het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12- tot 15-jarigen met het Pfizer-vaccin. Sinds deze week zijn die vaccinaties ook effecties gestart. Volgens gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn er in Vlaanderen al 40.000 jongeren tussen de 12 en de 15 jaar die minstens een eerste keer zijn ingeënt tegen corona. In het vaccinatiecentrum van Tongeren gaat het om een 15-tal 12-jarigen. De meeste van die leeftijd, die woonachtig zijn in Tongeren, Voeren of Herstappe, zullen voor 4 augustus hun uitnodiging in de bus krijgen. “In Bilzen zijn de uitnodigingen voor de 12-jarigen nog niet verstuurd, maar wel al voor 13-jarigen”, aldus Luc Hendrix, voorzitter van de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg.