Milos Kostic.
Volledig scherm
PREMIUM
Milos Kostic. © Photo News

T1 Milos Kostic en STVV beginnen puntenjacht tegen Kortrijk

Eerste match onder leiding van de nieuwe staff van eersteklasser STVV, morgen op Stayen. Kortrijk zou het kind van de rekening moeten worden. Afwachten.

 1. Truiense cannabisteler met slagwapen krijgt celstraf met uitstel
  Sint-Truiden

  Truiense cannabiste­ler met slagwapen krijgt celstraf met uitstel

  Een 44-jarige Truienaar is veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden met uitstel voor de verkoop van amfetamines, de teelt van cannabis en het bezit van een nunchaku (in oos­ter­se vecht­kunst ge­bruikt slag­wa­pen be­staan­de uit twee stok­jes die met een touw of ket­ting aan el­kaar be­ves­tigd zijn). De teelt zou hebben plaatsgevonden dit jaar in mei. Ook het wapen werd toen gevonden. De man had reeds een strafblad en moet zich nu houden aan bepaalde voorwaarden, zoals het afleggen van urinetesten.
 2. De coronacijfers in Sint-Truiden van zaterdag 10 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Trui­den van zaterdag 10 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Truiden op 74 te liggen. Omdat Sint-Truiden meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Ex-lijfwacht van koning verschijnt als verdachte op reconstructie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”
  PREMIUM

  Ex-lijf­wacht van koning verschijnt als verdachte op reconstruc­tie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”

  Het gerecht heeft vandaag een reconstructie gehouden van de moord op Eric Van Puymbrouck. De man werd op 13 mei dit jaar levenloos aangetroffen in de Bensbergstraat in Tielt-Winge, op de oprit van zijn woning. Op het eerste gezicht een natuurlijk overlijden, tot de autopsie geweldpleging aan de hals aan het licht brengt. “We betwisten formeel dat er een intentie tot doden was”, reageert de advocaat van verdachte Peter W. (46). Het was pas na drie maand speurwerk dat W. - voormalig lijfwacht van de koning - in beeld kwam van de speurders. Naar zijn motief blijft het voorlopig gissen.