Luc en Jan Withofs van 't Veilinghuis.
Volledig scherm
Luc en Jan Withofs van 't Veilinghuis. © Karolien Coenen

‘t Veilinghuis laat Truienaars genieten van WK voetbal met groot scherm

Sint-TruidenBinnen tien dagen begint het WK voetbal in Qatar en steeds meer Vlaamse steden en horecazaken bereiden zich voor. Omdat het WK in de winter doorgaat, blijken veel grote schermen, typische sfeer en evenementen niet door te gaan, maar in Sint-Truiden haalt ‘t Veilinghuis alles uit de kast om er een geslaagd WK voetbal van te maken.

 1. Centrum voor Therapeutisch Paardrijden verwelkomt paardje Thor: “Dankzij onze paarden komen ruiters hier tot rust”

  Centrum voor Therapeu­tisch Paardrij­den verwelkomt paardje Thor: “Dankzij onze paarden komen ruiters hier tot rust”

  Het Centrum voor Therapeutisch Paardrijden (CTP) in Landen heeft er een nieuwe bewoner bij. Thor, een paard van vijf jaar oud, helpt mensen met een beperking voortaan met hun aangepaste hippotherapie. “Al is het wel een prijzig beestje", vertelt medeoprichter van het centrum Paul Vlayen. Het CTP krijgt daarom financiële steun van Kiwanis Sint-Truiden-Haspengouw, dat op 16 april voor de tweede keer een Bloesemrun organiseert.
  Sint-Truiden
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.