Themabeeld: de feiten vonden deels plaats in Kamp Elsenborn.
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld: de feiten vonden deels plaats in Kamp Elsenborn. © Tim Dirven

Strafvordering rond pesterijen bij Defensie niet-ontvankelijk: “Bevoegdheid komt toe aan arbeidsauditeur”

Sint-Truiden/ElsenbornDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft geen uitspraak gedaan over de feiten van pesterijen bij Defensie. Een 21-jarige man uit Buggenhout ging in de winter van 2017 en het begin van 2018 door een hel tijdens zijn basisopleiding bij Defensie. Tijdens de behandeling van de zaak op 6 november werd de opschorting gevorderd voor de vermeende pestkoppen. Die vordering is onontvankelijk verklaard.

 1. Steffen Hayen verlaat na vijf seizoenen de club van zijn hart Zepperen-Brustem om een stapje terug te zetten
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Steffen Hayen verlaat na vijf seizoenen de club van zijn hart Zepperen-Brustem om een stapje terug te zetten

  Toen de ervaren middenvelder Steffen Hayen (31) dinsdag bij voorzitter Bamps en de staf op het kantoor moest komen ging iedereen ervan uit dat de man uit Hoeselt, bij de club van zijn hart, Zepperen-Brustem ging bijtekenen. Door een samenloop van omstandigheden nam één van de sterkhouders evenwel de beslissing om de eersteprovincialer na vijf jaar te verlaten met de bedoeling om een stapje terug te zetten.
 2. Testresultaten scholen Momentum en Leefschool De Villa bekend: 12 bijkomende coronabesmettingen, Britse variant niet uitgesloten
  Sint-Truiden

  Testresul­ta­ten scholen Momentum en Leefschool De Villa bekend: 12 bijkomende coronabe­smet­tin­gen, Britse variant niet uitgeslo­ten

  Nadat een 300-tal leerlingen en personeelsleden van de kleuter- en basisschool Momentum en Leefschool De Villa in Sint-Truiden donderdag op het coronavirus werden getest, blijken er nu twaalf bijkomende coronabesmettingen te zijn. Het gaat om twee kleuters en tien leerlingen. De testen geven aan dat er een hoge virale lading aanwezig is.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken