Uitbater Steffen Heusdens (28) laat brasserie ‘De Klok’ achter zich om Sint-Truiden te verrassen met een gloednieuw concept.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbater Steffen Heusdens (28) laat brasserie ‘De Klok’ achter zich om Sint-Truiden te verrassen met een gloednieuw concept. © Karolien Coenen

Steffen (28) opent gloednieuwe ontbijt- en lunchzaak ‘Maison S’ op 8 mei: “Truienaren mogen een frisse eyecatcher verwachten”

Sint-TruidenNog één week geduld en dan is het zover: de opening van de gloednieuwe ontbijt- en lunchzaak ‘Maison S’ van uitbater Steffen Heusdens (28). Een totaal ander concept dan Steffens voormalige brasserie ‘De Klok’ op de Grote Markt, maar wel eentje die Sint-Truiden nieuw leven zal inblazen. “Denk aan speciale gerechten zoals zoete aardappelfrietjes met feta en limoen, maar ook de  geliefde videe of klassieke spaghetti”, zegt Steffen. 

 1. Vlaamse regering zal kasteeldomein van Heers in volle glorie herstellen: “Het wordt dé plek die straks elke erfgoedliefhebber zal bekoren”
  PREMIUM
  Heers

  Vlaamse regering zal kasteeldo­mein van Heers in volle glorie herstellen: “Het wordt dé plek die straks elke erfgoed­lief­heb­ber zal bekoren”

  Het kasteeldomein van Heers is voortaan in handen van de Vlaamse overheid. Die stap was noodzakelijk om het kasteel - dat al sinds eind vorige eeuw aan het aftakelen is - tóch van verval te redden. Daarvoor wordt er tien miljoen euro uitgetrokken. “Een ‘beginbudget’ waarmee we nog niet het volledige domein kunnen herstellen, maar we zijn vastberaden om deze parel van Heers en Zuid-Haspengouw op lange termijn tot een goed einde te brengen”, aldus Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein