Vorig jaar ging schepen voor Leefmilieu Ingrid Kempeneers (CD&V) nog mee het grof vuil rondhalen. Vandaag schaft ze de maatregel af.
Volledig scherm
Vorig jaar ging schepen voor Leefmilieu Ingrid Kempeneers (CD&V) nog mee het grof vuil rondhalen. Vandaag schaft ze de maatregel af. © RV

Stadsbestuur schaft Grote Lenteschoonmaak af

De Grote Lenteschoonmaak waarbij Truienaren hun grof vuil konden buiten zetten wordt afgeschaft. Truienaren kunnen in de plaats van 3 tot en met 21 maart gratis hun grofvuil binnenbrengen bij het containerpark. “Een bewuste en duurzame keuze”, klinkt het bij het stadsbestuur. Gemeenteraadslid Filip Moers (sp.a) betreurt de beslissing.

 1. Zomeren in Landen
  Landen

  Zomeren in Landen

  Landen maakt zich op voor een zomer vol animatie, beleving, plezier en aangename momenten voor jong en oud. Alle ingrediënten zijn voorzien om de Landenaren en bezoekers te trakteren op een zalige, zonnige vakantie die lang, heel lang mag duren. Zon, zand, strand, tropische temperaturen, muziek, optredens, animatie, exotische cocktails en lekkere hapjes, kermis, … En dat alles in de stad van het platteland. 

Zoals de traditie het wil is er dit jaar weer een goed gevuld zomerprogramma in Landen. Tal van activiteiten, georganiseerd door het lokaal bestuur, zorgen voor een fijne en warme sfeer in de stad van het platteland, iets wat zeker geapprecieerd zal worden door inwoners en bezoekers.
 2. Na amok in recreatiedomeinen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatregelen in op Kapermolen
  Hasselt

  Na amok in recreatie­do­mei­nen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatrege­len in op Kapermolen

  Terwijl een recreatiedomein in Mechelen vandaag start met een identiteitscontrole om amokmakers te weren, houdt in Limburg het Hasseltse stadsbestuur het hoofd koel. “Als de hogere overheid beslist dat een identiteitscontrole overal van toepassing moet zijn, dan zorgen we daarvoor. Tot dan houden we de huidige maatregelen voor wat ze zijn”, zegt Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 3. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.