De bandweer voerde een inspectie uit en kwam tot de vaststelling dat een dakspant rottingsverschijnselen vertoont.
Volledig scherm
De bandweer voerde een inspectie uit en kwam tot de vaststelling dat een dakspant rottingsverschijnselen vertoont. © Stad Sint-Truiden

Stad voert parkeer- en toegangsverbod in Veemarkthallen in door rottingsverschijnselen

Sint-TruidenSinds dinsdagmiddag geldt er een parkeer- en toegangsverbod in de Veemarkthallen aan de Speelhoflaan. Dat verbod komt er nadat de brandweer samen met een burgerlijk ingenieur eerder op de dag een inspectie ter plaatse deed. Daarbij is vastgesteld dat een dakspant rottingsverschijnselen vertoont, waardoor instortingsgevaar dreigt. Bij burgemeestersbesluit is dan ook beslist om de zone af te zetten voor de algemene veiligheid.

 1. Op agressiecursus na vuistslag aan agent
  ZOUTLEEUW

  Op agressie­cur­sus na vuistslag aan agent

  Een twintiger uit Geetbets moet een cursus agressiebeheersing volgen nadat hij een inspecteur een vuistslag in het aangezicht gaf. Marco H. verloor op 18 juni 2019 de pedalen tijdens familietumult in Zoutleeuw. Een agent die tussenbeide kwam, moest het onderspit delven. Omdat H. nog een gunstig strafregister heeft en pas vader is geworden kon de rechtbank zich vinden in een milde straf. De twintiger kreeg de opschorting onder voorwaarden.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort