Springkastelenfestival Zeppyfun on Tour strijkt dit weekend opnieuw neer in de sporthal in de Jodenstraat in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Springkastelenfestival Zeppyfun on Tour strijkt dit weekend opnieuw neer in de sporthal in de Jodenstraat in Sint-Truiden. © RV

Springkastelenfestival ‘Zeppyfun on Tour’ keert dit weekend terug

Sint-TruidenNa enkele succesedities en een afgelast event tijdens de coronacrisis, keert Zeppyfun on tour terug naar Sint-Truien. Jong en oud kunnen zich dit weekend amuseren tijdens het springkastelenfestival.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Hasselt pakt uit met ondernemersfolder om nieuwe starters naar stad te lokken
  Hasselt

  Hasselt pakt uit met onderne­mers­fol­der om nieuwe starters naar stad te lokken

  Liefst 62 nieuwe ondernemers vonden zelfs in het coronajaar 2020 hun weg naar Hasselt. Dat blijkt uit de gloednieuwe ondernemersfolder van de stad, waarmee schepen Rik Dehollogne (N-VA), centrummanager Ben Croonenborghs en de dienst Economie ook in de toekomst nieuwe ondernemers willen aantrekken. “De laatste weken mochten we weer nieuwe starters verwelkomen, en die trend houden we met plezier verder aan.”
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Alain Peetermans (Zepperen-Brustem) ziet Bree-Beek profiteren van individuele foutjes: “Dit spektakelstuk verdiende geen verliezer”
  voetbal eerste provinciale

  Alain Peetermans (Zepperen-Brustem) ziet Bree-Beek profiteren van individue­le foutjes: “Dit spektakel­stuk verdiende geen verliezer”

  De inhaalwedstrijd tussen Zepperen-Brusten en Bree-Beek was er eentje om in te kaderen. Vooral na de rust kozen beide teams voluit voor de aanval en dat zorgde voor een half dozijn doelpunten. Voor de toeschouwers was het genieten geblazen. De bezoekers uit Bree profiteerden van foutjes in de thuisrangen om uit te lopen. Zepperen-Brustem gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Met treffers van Jules Paredis en Seppe Janssen pakte Bree hun zesde overwinning op rij. In de rangschikking diepten ze de kloof op de naaste achtervolgers uit tot zeven punten.