Springkastelenfestival Zeppyfun on Tour strijkt dit weekend opnieuw neer in de sporthal in de Jodenstraat in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Springkastelenfestival Zeppyfun on Tour strijkt dit weekend opnieuw neer in de sporthal in de Jodenstraat in Sint-Truiden. © RV

Springkastelenfestival ‘Zeppyfun on Tour’ keert dit weekend terug

Sint-TruidenNa enkele succesedities en een afgelast event tijdens de coronacrisis, keert Zeppyfun on tour terug naar Sint-Truien. Jong en oud kunnen zich dit weekend amuseren tijdens het springkastelenfestival.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.