Oud-burgemeester Ludwig Vandehove wil opnieuw gratis bussen lanceren.
Volledig scherm
Oud-burgemeester Ludwig Vandehove wil opnieuw gratis bussen lanceren. © Benoit De Freine

Sp.a wil opnieuw gratis bussen in Limburg: “Steve was te vroeg, maar had eens te meer gelijk”

Ludwig Vandenhove (sp.a) mengt zich in het klimaatdebat tussen ecologisten en ecorealisten, met een idee van wijlen van Steve Stevaert nog wel. Opnieuw gratis bussen door Limburg en wat hem betreft ook door gans Vlaanderen

3 reacties

 • Danny Govaerts

  4 jaar geleden
  Als je kijkt hoeveel belasting geld er nu al naar openbaar vervoer gaat , zo wel trein als bus. Is het vreemd dat die al niet lang gratis worden ingezet... Een idee is misschien de brandstof tax vrij in ruil voor gratis vervoer ,want je gaat toch niet eerst tax heffen aan je zelf.
 • jean-marie naets

  4 jaar geleden
  Een zeer goed idee.
 • Andre Dillaart

  4 jaar geleden
  Als je openbaar vervoer gratis maakt trek je ook fietsers en voetgangers aan en mensen die anders zouden binnenblijven . Gratis bestaat niet , goedkoper is dus een beter idee.
 1. RECONSTRUCTIE. Van 'kinderopvang van de toekomst' naar vrees voor sluiting acht Limburgse crèches: “Schuldeisers durven niet doorduwen, net omdat het om kindjes gaat”
  PREMIUM
  Limburg

  RECONSTRUC­TIE. Van 'kinderop­vang van de toekomst' naar vrees voor sluiting acht Limburgse crèches: “Schuldei­sers durven niet doorduwen, net omdat het om kindjes gaat”

  ‘De kinderopvang van de toekomst’: zo werden de vestigingen van Beau-Fort in Limburg in 2017 nog aangekondigd. Een hippe crèche in een Lommelse nieuwbouw, met naschoolse opvang, strijkatelier én zelfs een kinderpsychologe aanwezig. De groep groeide uit van een naar negen vestigingen in enkele jaren. Maar: de kwaliteit bleek ondermaats en het verhaal zit vandaag financieel aan de grond. “Het personeel werkt gewoon door op een schip dat eigenlijk al gezonken is, zonder kapitein, maar net voor al die kindjes”, klinkt het bij insiders.