De Grote Markt in Sint-Truiden.
Volledig scherm
De Grote Markt in Sint-Truiden. © Photo News

Sp.a pleit voor coronacheque van 50 euro om middenstand te helpen

De Truiense socialisten willen dat de stad geld uittrekt voor alleenstaanden, kleine zelfstandigen en flexi-jobbers. “Nu de gevolgen van de aanhoudende maatregelen omwille van corona steeds duidelijker worden, dreigt net die groep, die het voor de crisis al moeilijk had, nu helemaal kopje onder te gaan”, zeggen Gert Stas en Ludwig Vandenhove van de Truiense sp.a.

 1. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"