De carnavalisten, met stadsprinsen Lore I en Steve I, bij de affiche van striptekenaar Kim Duchateau.
Volledig scherm
De carnavalisten, met stadsprinsen Lore I en Steve I, bij de affiche van striptekenaar Kim Duchateau. © Stad Sint-Truiden

Sint-Truiden zet twee weken zotskap op, met eindelijk weer stoet: “Overal in de stad zal je carnaval zien, ruiken en voelen”

Sint-TruidenSint-Truiden maakt zich stilaan klaar voor het hoogtepunt van het carnavalsseizoen: de 76ste Internationale Verloure Moondagstoet, op maandag 20 februari. Maar voor het zover is, baadt de stad al twee weken in carnavalssfeer met tal van activiteiten. En ook de horeca-uitbaters doen lustig mee.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.