De vrijwilligers van OnderOns voerden een maand geleden nog actie tegen de hoge kansarmoedecijfers in Sint-Truiden.
Volledig scherm
De vrijwilligers van OnderOns voerden een maand geleden nog actie tegen de hoge kansarmoedecijfers in Sint-Truiden. © Leen De Bleser

Sint-Truiden zet strijd tegen armoede verder met extra subsidie voor OnderOns

Sint-TruidenSint-Truiden is de meest kansarme stad van Limburg met 1 op 5 kinderen die in armoede opgroeien. Om de strijd tegen armoede verder aan te gaan, trekt het stadsbestuur nu extra subsidies uit voor vzw OnderOns, een vereniging waar mensen in kansarmoede zelf het woord nemen en elkaar ondersteunen.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Familie van vermoorde Silvio Aquino heeft recht op 131.000 euro schadevergoeding: “De weduwe maakte extreem gewelddadige feiten mee”
  PREMIUM
  Oudsbergen/Tongeren

  Familie van vermoorde Silvio Aquino heeft recht op 131.000 euro schadever­goe­ding: “De weduwe maakte extreem gewelddadi­ge feiten mee”

  Vier leden van de Hamidovic-clan en opdrachtgever Martino Trotta die veroordeeld werden voor de moord op Silvio Aquino in Oudsbergen, moeten een schadevergoeding van 131.000 euro betalen aan de familie Aquino. Het grootste deel daarvan is voor weduwe Silvia L. “Mijn cliënte kan zich hierbij neerleggen, maar zo’n schadevergoeding is nooit een echte compensatie voor al het aangerichte leed”, zegt haar advocaat Philip Daeninck. Wie krijgt welk bedrag? En zullen de nabestaanden überhaupt het geld wel zien?
 1. Pakkende vredesinstallatie herdenkt één jaar oorlog in Oekraïne: “100.000 kruisjes, voor elke dode één”
  Sint-Truiden

  Pakkende vredesin­stal­la­tie herdenkt één jaar oorlog in Oekraïne: “100.000 kruisjes, voor elke dode één”

  Eind februari is de oorlog tussen Rusland en Oekraïne precies één jaar bezig en daar staat een groepje vredesactivisten uit Sint-Truiden de komende weken bij stil. Sinds het begin van de oorlog komen ze elke week samen aan de Abdijtoren voor een vredeswake. Nu doen ze dat in de Minderbroederskerk bij een indrukwekkende vredesinstallatie die de 100.000 slachtoffers van de oorlog herdenkt.
 2. Free WiFi4EU in Zoutleeuw
  Zoutleeuw

  Free WiFi4EU in Zoutleeuw

  Je kan op verschillende locaties in Zoutleeuw gratis gebruik maken van wifi. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door het Europese initiatief WiFi4EU. WiFi4EU wil in zoveel mogelijk gemeenten in Europa zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, … Zoutleeuw was één van de geselecteerde gemeenten bij de oproep van het project WiFi4EU in 2019. Deze selectie was goed voor een voucher van 15.000 euro voor de installatie van gratis wifi hotspots (internettoegang) op openbare plaatsen in onze stad.