De vrijwilligers van OnderOns voerden een maand geleden nog actie tegen de hoge kansarmoedecijfers in Sint-Truiden.
Volledig scherm
De vrijwilligers van OnderOns voerden een maand geleden nog actie tegen de hoge kansarmoedecijfers in Sint-Truiden. © Leen De Bleser

Sint-Truiden zet strijd tegen armoede verder met extra subsidie voor OnderOns

Sint-TruidenSint-Truiden is de meest kansarme stad van Limburg met 1 op 5 kinderen die in armoede opgroeien. Om de strijd tegen armoede verder aan te gaan, trekt het stadsbestuur nu extra subsidies uit voor vzw OnderOns, een vereniging waar mensen in kansarmoede zelf het woord nemen en elkaar ondersteunen.

 1. Vrouw weigert seks en krijgt vuistslag: 1 jaar cel
  Genk

  Vrouw weigert seks en krijgt vuistslag: 1 jaar cel

  Een 30-jarige Genkenaar is bij verstek veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en een boete van 400 euro voor partnergeweld. Toen zijn vriendin weigerde om seks met hem te hebben, gaf hij haar een vuistslag. Die feiten speelden zich af op 21 mei 2020 in Koersel. Na de klap vluchtte de vrouw naar de buren. De politie kwam ter plaatse en stelde de verwondingen vast. De rechtbank spreekt in het vonnis van voorbedachtheid en verwees ook naar het strafverleden van de man. Enkel een effectieve straf kan volgens de rechtbank nog helpen om zijn fout te doen inzien.
 2. Jo Delpire volgend seizoen terug T1 bij vrouwen HC Sint-Truiden: “Vraag van bestuur kwam onverwachts, maar ik ben klaar voor de uitdaging”
  Handbal

  Jo Delpire volgend seizoen terug T1 bij vrouwen HC Sint-Trui­den: “Vraag van bestuur kwam onver­wachts, maar ik ben klaar voor de uitdaging”

  Het bestuur van handbal Sint-Truiden kwam zaterdag met de melding dat de club komend seizoen niet verder gaat met de huidige trainer Richard Curfs. De vrouwen van Sint-Truiden zijn nochtans sterk op dreef in eerste nationale, met een tweede plaats op twee punten van leider Femina Wezet, maar Jo Delpire zal volgend seizoen terugkeren als T1 van de damesploeg.