Na heel wat testen van leerlingen en leerkrachten in Sint-Truiden en de sluiting van kinderopvangcentra, wil Sint-Truiden alnsog kinderopvang in schoolbubbels voorzien.
Volledig scherm
Na heel wat testen van leerlingen en leerkrachten in Sint-Truiden en de sluiting van kinderopvangcentra, wil Sint-Truiden alnsog kinderopvang in schoolbubbels voorzien. © Karolien Coenen

Sint-Truiden voorziet na corona-uitbraak alsnog kinderopvang in schoolbubbels

Sint-TruidenNa een coronauitbraak op drie scholen in Sint-Truiden waarbij 66 coronabesmettingen zijn vastgesteld, geldt er vanaf 22 januari tot en met 12 februari een verbod op alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar. Dat verbod geldt in zeven Zuid-Limburgse gemeenten, waaronder Sint-Truiden. Omdat het voor ouders moeilijk is om zich hierop te organiseren, wil de stad samen met de school opvang voorzien in de scholen die open zijn. Zo blijven de kinderen in hun schoolbubbel en kunnen ouders alsnog op kinderopvang rekenen. Vanaf 25 januari zullen alle GO! secundaire scholen in Sint-Truiden dan weer overgaan tot afstandsonderwijs.

 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan