Stad Sint-Truiden wil haar inwoners en bezoekers aanmoedigen om lokaal te shoppen en verlengt daarom haar parkeerinitiatief tot eind december.
Volledig scherm
Stad Sint-Truiden wil haar inwoners en bezoekers aanmoedigen om lokaal te shoppen en verlengt daarom haar parkeerinitiatief tot eind december. © Karolien Coenen

Sint-Truiden verlengt initiatief gratis parking tot eind december

Sint-TruidenStad Sint-Truiden zal Truienaren en bezoekers nog tot eind december toelaten om één uur gratis te parkeren in de ondergrondse parking Centrum en Gazo. Dat initiatief kwam er bij de heropening van de winkels in mei en wordt nu verlengd om steun aan de lokale handel te betuigen. Consumenten kunnen zo gratis en dicht bij het stadscentrum hun bestellingen ophalen. 

 1. Dieven van waardevol muziekmateriaal verschijnen voor de rechter: “Geld nodig om drugsverslaving te kunnen bekostigen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Dieven van waardevol muziekmate­ri­aal verschij­nen voor de rechter: “Geld nodig om drugsver­sla­ving te kunnen bekostigen”

  De radeloosheid bij Anton Valcke (23) was midden november groot. De laatstejaarsstudent Drums aan PXL-Music werd het slachtoffer van een zware diefstal. Onbekenden gingen er met ongeveer 3.000 euro aan muziekmateriaal vandoor. De politie kon de daders echter inrekenen. Maandagvoormiddag verschenen ze voor de Hasseltse rechtbank. Een sluimerend drugsprobleem bleek de oorzaak voor het kwaad te zijn.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Sint-Truiden test massaal op corona nu Britse variant stad bereikt: “Vandaag of morgen kennen we resultaten van school Schuttershof”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den test massaal op corona nu Britse variant stad bereikt: “Vandaag of morgen kennen we resultaten van school Schutters­hof”

  In de Trudosporthal in Sint-Truiden worden vandaag alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de kleuter- en basisschool Schuttershof getest op het coronavirus, nadat twee leerkrachten van die school positief testten op de Britse coronavariant. Vijf andere kinderen testten ook coronapositief, maar het is nog niet duidelijk of ook zij met de Britse variant zijn besmet. De school gaat tien dagen op slot en alle leerlingen en het personeel in quarantaine. Het labo van het Sint-Trudo Ziekenhuis onderzoekt de afgenomen stalen en verwacht nog vandaag of morgen resultaat.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"