Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Foto Ronny De Coster

Sint-Truiden verbiedt vuurwerk bij Nieuwjaar

Sint-TruidenIn Sint-Truiden zullen er op oudejaarsavond geen vuurpijlen in de lucht te zien zijn. De stad kiest voor een volledig vuurwerkverbod en zal ook zelf geen lichtspektakel organiseren.

 1. Wil jij werken in UNESCO werelderfgoed? Nieuwe eigenaar zet kantoor in Truiens torenhuis te huur
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Wil jij werken in UNESCO werelderf­goed? Nieuwe eigenaar zet kantoor in Truiens torenhuis te huur

  Het 17de-eeuwse ‘torenhuis' op het Begijnhof van Sint-Truiden heeft een nieuwe eigenaar. Die zal zelf op de bovenste verdiepingen komen wonen, maar zoekt nog een invulling voor het gelijkvloers. Geïnteresseerden kunnen een deel van het unieke pand nu zelfs huren als kantoorruimte. “En dat is allesbehalve een kille werkplek”, toont vastgoedmakelaar Patrick Minnaert ons.
 2. Verdachte ‘martelmoord’ riskeert twee jaar cel voor drugshandel: “Waarom die inval, ze konden toch ook gewoon aanbellen?”
  PREMIUM
  Genk

  Verdachte ‘martel­moord’ riskeert twee jaar cel voor drugshan­del: “Waarom die inval, ze konden toch ook gewoon aanbellen?”

  Een 26-jarige Genkenaar, die sinds 2019 in voorhechtenis zit als een van de verdachten in de martelmoord op Hilal Markhtout (33), riskeert twee jaar cel omdat hij cannabis en cocaïne zou verkocht hebben. Opmerkelijk detail: hij zat toen met een enkelband thuis. Op zijn proces beet hij flink van zich af. “Het is alsof ze me willen breken.”