Sint-Truiden start massaal met testen nu de Britse variant er vastgesteld is, onder meer onder de leerlingen en leerkrachten van school Schuttershof.
Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Truiden start massaal met testen nu de Britse variant er vastgesteld is, onder meer onder de leerlingen en leerkrachten van school Schuttershof. © Karolien Coenen

Sint-Truiden test massaal op corona nu Britse variant stad bereikt: “Vandaag of morgen kennen we resultaten van school Schuttershof”

Sint-TruidenIn de Trudosporthal in Sint-Truiden worden vandaag alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de kleuter- en basisschool Schuttershof getest op het coronavirus, nadat twee leerkrachten van die school positief testten op de Britse coronavariant. Vijf andere kinderen testten ook coronapositief, maar het is nog niet duidelijk of ook zij met de Britse variant zijn besmet. De school gaat tien dagen op slot en alle leerlingen en het personeel in quarantaine. Het labo van het Sint-Trudo Ziekenhuis onderzoekt de afgenomen stalen en verwacht nog vandaag of morgen resultaat.

 1. Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstichting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzekering op te lichten”
  PREMIUM
  Bree/Leopoldsburg

  Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstich­ting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzeke­ring op te lichten”

  Een 49-jarige vrouw uit Heppen en haar ex riskeren twee en drie jaar cel omdat ze op 18 augustus 2017 de Mercedes van een kennis in brand staken, die in een Breese garage gestald stond. De man kon naar verluidt de herstelling aan zijn voertuig niet betalen en wilde zo 26.000 euro van de verzekering incasseren. De brand richtte een ravage aan: zes voertuigen brandden volledig uit, zeven andere werden zwaar beschadigd. “Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om zoiets te doen”, verdedigde de vrouw zichzelf voor de strafrechter.
 2. De 9 mooiste plekjes volgens Dana Winner: “Stiekem vrijen met je lief aan de Herkenrodeabdij”
  PREMIUM
  Hasselt

  De 9 mooiste plekjes volgens Dana Winner: “Stiekem vrijen met je lief aan de Herkenrode­ab­dij”

  Heerlijk om die langverwachte lentezon eindelijk weer op onze huid te voelen branden. Dé perfecte drijfveer om meer van het buitenleven te genieten, al blijft de vraag waar je nog heen kan als je intussen alle wandelroutes in de buurt uit je hoofd kent? Als geliefde zangeres én rasechte Hasselaar weet Dana Winner (56) met haar 9 favoriete plekjes in de Limburgse hoofdstad raad. “Zoals genieten van de uniekste mode, de lekkerste Italiaanse lunch, of rust die zo midden in de stad te vinden is.” Ontdek waar zij vertoeft.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven