Sint-Truiden reikt Literaire Prijzen 2022 uit
Volledig scherm
Sint-Truiden reikt Literaire Prijzen 2022 uit © Stad Sint-Truiden

Sint-Truiden reikt Literaire Prijzen 2022 uit

Sint-TruidenBibliotheek Toni Coppers kreeg het afgelopen jaar maar liefst 410 inzendingen binnen voor de Literaire Prijzen van Sint-Truiden. Op zaterdag 28 januari werden de winnaars in de bloemetjes gezet in de Academiezaal.

 1. Sekstoys, GHB en flesjes cola: Lommelaar riskeert celstraf na uit de hand gelopen rendez-vous
  PREMIUM

  Sekstoys, GHB en flesjes cola: Lommelaar riskeert celstraf na uit de hand gelopen ren­dez-vous

  “Ik heb al zoveel gedaan in mijn leven, maar dit niet”, sprak een veertiger in de rechtbank van Hasselt. De beklaagde moest voorkomen omdat hij verdacht wordt van verkrachting van zijn date, die hij eerder vloeibare xtc had toegediend. Dat de veertiger ook nog de gsm, portefeuille en auto van het slachtoffer stal, gaf hij wel eerlijk toe. De openbare aanklager vroeg een celstraf: “GHB wordt niet voor niks een ‘rape-drug’ genoemd. Hij heeft hem voor dood achtergelaten.”
  Hasselt
 2. Centrum voor Therapeutisch Paardrijden verwelkomt paardje Thor: “Dankzij onze paarden komen ruiters hier tot rust”

  Centrum voor Therapeu­tisch Paardrij­den verwelkomt paardje Thor: “Dankzij onze paarden komen ruiters hier tot rust”

  Het Centrum voor Therapeutisch Paardrijden (CTP) in Landen heeft er een nieuwe bewoner bij. Thor, een paard van vijf jaar oud, helpt mensen met een beperking voortaan met hun aangepaste hippotherapie. “Al is het wel een prijzig beestje", vertelt medeoprichter van het centrum Paul Vlayen. Het CTP krijgt daarom financiële steun van Kiwanis Sint-Truiden-Haspengouw, dat op 16 april voor de tweede keer een Bloesemrun organiseert.
  Sint-Truiden
 1. Bejaarde man (74) haalt uit met een mes na ruzie op café: “slachtoffer verkeerde in levensgevaar”
  PREMIUM

  Bejaarde man (74) haalt uit met een mes na ruzie op café: “slachtof­fer verkeerde in levensge­vaar”

  Een bejaarde man (74) uit Genk haalde in november 2018 met een mes uit naar de zoon van een van zijn bevriende kaartspelers na een discussie op café. Het slachtoffer werd met een diepe messteek in de buik overgebracht naar het ziekenhuis. “Ik weet nog steeds niet waarom ik me hier bevind,” getuigde de Genkenaar overstuur, terwijl hij volhield dat hij zelf aangevallen werd.
  Tongeren
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.