Schepen van Toerisme Hilde Vautmans (links) en burgemeester Veerle Heeren (rechts) stellen het gloednieuwe stadsplan van de stad voor.
Volledig scherm
Schepen van Toerisme Hilde Vautmans (links) en burgemeester Veerle Heeren (rechts) stellen het gloednieuwe stadsplan van de stad voor. © Karolien Coenen

Sint-Truiden pakt uit met nieuw stadsplan én Trudopas om 7 monumenten dit weekend gratis te bezichtigen

Sint-TruidenVanaf 1 mei gidst het handige, nieuwe stadsplan van Sint-Truiden alle bezoekers langs de mooiste bezienswaardigheden, de leukste plekjes om even te ontspannen en de gezelligste horecazaken in de stad. Daarbovenop krijgen bezoekers met de bijhorende Trudopas dit weekend lang gratis toegang tot zeven historische parels die ook in het nieuwe stadsplan zijn opgenomen. 

 1. Zo VeloVeilig is Sint-Truiden: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Sint-Truiden

  Zo VeloVeilig is Sint-Trui­den: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Sint-Truiden hebben 120 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Ooit begonnen als kruidenierszaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”
  PREMIUM
  Lommel

  Ooit begonnen als kruide­niers­zaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”

  Geen café in Noord-Limburg dat zo iconisch is als Café De Kroon in Lommel. Dit jaar bestaat het stukje erfgoed 120 jaar en dat wordt tijdens het Hemelvaartweekend uitgebreid gevierd. Wat ooit begon als een kruidenierszaak, groeide uit tot een thuis voor alle lagen van de maatschappij. “We maken er een erezaak van om zo weinig mogelijk aan het concept te veranderen”, vertelt uitbater Bart Sevens. Samen het Sevens duikt onze reporter onder in de wondere geschiedenis van het bruine café.