Sint-Truiden moedigt Nina Derwael tijdens de Olympische Spelen aan met een groot spandoek op de Grote Markt.
Volledig scherm
Sint-Truiden moedigt Nina Derwael tijdens de Olympische Spelen aan met een groot spandoek op de Grote Markt. © Mine Dalemans

Sint-Truiden moedigt Nina Derwael aan met gloednieuw spandoek op Grote Markt

Sint-TruidenNina Derwael (21) is zesde geëindigd in de allroundfinale van de artistieke gymnastiek. “Ik heb er alles uitgehaald”, reageerde Derwael. De stad Sint-Truiden, vanwaar Derwael afkomstig is, is alvast trots op de turnster. Met een spandoek op de Grote Markt wordt ze ook daar aangemoedigd.

 1. Kevin Baets en FC Alken willen goede start bevestigen: “Ik kan rekenen op gretige spelers die voor elkaar door het vuur gaan”
  voetbal eerste provinciale

  Kevin Baets en FC Alken willen goede start bevestigen: “Ik kan rekenen op gretige spelers die voor elkaar door het vuur gaan”

  Met vier op zes doet Alken het merkelijk beter dan vorig seizoen, toen ze na vijf wedstrijden nog geen enkel punt telden. Trainer Kevin Baerts kan dan ook niet anders dan tevreden zijn over zijn team. Zaterdagavond komt Eendracht Maasmechelen op bezoek. De Alkense trainer wil de goede resultaten bevestigd zien en mikt op een zege. “Koen Vanhelden was hier nog niet lang geleden trainer. Het zal niet moeilijk zijn om mijn spelers te motiveren”, aldus Kevin Baets.
 2. Haspengouwse Sint-Lutgardisstoel helpt vrouwen al honderden jaren zwanger te worden: “Hoe het werkt? Geen idee, maar ritueel is heel intens moment”
  PREMIUM
  Borgloon

  Haspengouw­se Sint-Lutgardis­stoel helpt vrouwen al honderden jaren zwanger te worden: “Hoe het werkt? Geen idee, maar ritueel is heel intens moment”

  Wanneer een kinderwens maar niet vervuld raakt, ondergaan vrouwen vaak heel wat onderzoeken en soms zelfs operaties. In Borgloon is er nog een optie. Daar gaan vrouwen met een kinderwens - ook anno 2021 - in de middeleeuwse Sint-Lutgardisstoel zitten. “Of het echt werkt laten we in het midden, maar we horen toch geregeld positieve verhalen”, klinkt het.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.