Themabeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld. © Photo News

Sint-Truiden krijgt eigen vaccinatiedorp, locatie is er nog niet: “Maar tegen maart willen we operationeel zijn”

Sint-TruidenLimburg krijgt minstens 16 vaccinatiedorpen, al is het nog niet duidelijk op welke locatie in welke gemeente. Hoe dan ook bevestigt burgemeester Veerle Heeren dat Sint-Truiden zich alvast klaarmaakt om zo’n vaccinatiecentrum in haar stad tegen maart uit de grond te stampen. Daarin worden de inwoners van Nieuwerkerken en Gingelom betrokken. Op welke locatie het vaccinatiedorp er in Sint-Truiden komt, is nog niet duidelijk.

 1. Steffen (28) ruilt Brasserie De Klok om voor hippe ontbijt- en lunchzaak: “Geen pintjes meer tappen tot 3 uur ’s nachts”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Steffen (28) ruilt Brasserie De Klok om voor hippe ontbijt- en lunchzaak: “Geen pintjes meer tappen tot 3 uur ’s nachts”

  De populaire fondue- en brasseriezaak De Klok op de Grote Markt sluit de deuren voorgoed. In de plaats verrast eigenaar Steffen Heusdens (28) zijn klanten met een gloednieuwe zaak én concept op de Groenmarkt. Want daar, in het oude pand van kinderwinkel Studio Aimee, zal nog dit voorjaar een hippe ontbijt- en lunchzaak komen. “Denk aan zelfgemaakt gebak, streetfood en gerechten om te delen. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging, en corona kan en mag ons daarin niet beperken.”
 1. Villa Verbeelding pakt uit met nieuwe jaarplanning: “Corona zal nog even spelen, maar ergste ligt achter ons”
  PREMIUM
  Hasselt

  Villa Verbeel­ding pakt uit met nieuwe jaarplan­ning: “Corona zal nog even spelen, maar ergste ligt achter ons”

  2020 was een vreselijk jaar voor de cultuursector, al krijgt de coronacrisis Villa Verbeelding niet klein. Het museum in Hasselt pakt uit met een gloednieuwe jaarplanning, vol creatieve routes doorheen de stad en tentoonstellingen binnenshuis. Zélfs het najaar van 2021 wordt alvast ingevuld. “Corona? Dat zal nog eventjes spelen, maar we durven eindelijk denken dat het ergste achter ons ligt. Wij gaan dus gewoon door.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"