Sint-Truiden heeft voortaan 54 hectare natuurgebied aan de Volmolenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Truiden heeft voortaan 54 hectare natuurgebied aan de Volmolenweg. © Mine Dalemans

Sint-Truiden krijgt 54 hectare natuurgebied aan stadsrand

Sint-TruidenLimburg mag dan wel de groenste regio van Vlaanderen zijn, er is altijd ruimte voor meer bos. In Sint-Truiden kocht het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) eind vorig jaar nog 54 hectare grond aan. Het Volmolenbos wordt de komende maanden omgetoverd tot een groene parel aan de rand van het stadscentrum. “Natuur- en fruitliefhebbers zullen hier vanaf het voorjaar van 2023 hun hart kunnen ophalen”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).

 1. Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”
  Hasselt

  Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”

  Op de UCLL in Diepenbeek vond maandagnamiddag het kick-offevent van de Limburgse start-up Project Pura plaats. Dit initiatief van Hamont-Achelaar Shaun Van Nerum (27) en Neerpeltenaar Jesse Gielen (27) wil bedrijven helpen om duurzamer te worden. “Het idee ontstond toen ik 2018 na mijn studies een jaar lang in India verbleef en de gigantische vervuiling met eigen ogen aanschouwde”, vertelt Van Nerum.
 2. RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieuwe traiteur ‘Atelier C’
  PREMIUM

  RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieu­we traiteur ‘Atelier C’

  Geen zin om te koken maar wel om gezellig thuis te tafelen? Die gedachte kent chef Celine Vekemans maar al te goed. Als antwoord opende ze twee weken geleden haar eigen traiteurzaak ‘Atelier C’ in het hart van Sint-Truiden. “Alles kan hier en alles mag”, klinkt het. “Zin om gezellig te barbecueën of eerder fan van een tapasavond? Wij zorgen ervoor.” Die belofte moet je ons geen twee keer maken en dus gingen we tijdens de openingsweekend testen.