Ook de Truiense ondernemers vieren 'golden girl' Nina, die vandaag gehuldigd zal worden door de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de Truiense ondernemers vieren 'golden girl' Nina, die vandaag gehuldigd zal worden door de stad. © Bart Borgerhoff

Sint-Truiden kleurt goud ter ere van olympisch kampioene Nina Derwael: “Klaar om haar feestelijk te ontvangen!”

Sint-TruidenDe stad Sint-Truiden is druk in de weer om de huldiging van olympisch kampioene en stadgenote Nina Derwael voor te bereiden, nu ze net teruggekeerd is uit Tokio. Een enorm podium staat alvast klaar op de Grote Markt, en ook tal van vlaggen hangen in de lucht om de Truiense topturnster te eren. Met een gouden ‘Nina-cocktail’ en een exclusief zonnebloemboeket zorgen de Truiense ondernemers dan weer juist voor dat tikkeltje extra.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”
  PREMIUM
  Limburg

  Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”

  Een kunstroof om 200 miljoen Belgische frank losgeld te verkrijgen: het klinkt als een sluw meesterplan van georganiseerde gangsters, maar exact 50 jaar geleden klaarde de toen 21-jarige Mario Roymans de klus op eerder impulsieve wijze. Zijn doel? Allesbehalve rijk worden, maar het geld doneren aan de vele armen in Bangladesh. De man bleef een tijd anoniem, communiceerde met de media als ‘Tijl Uilenspiegel’ en veroverde vooral duizenden harten. Het mooie en tegelijk trieste verhaal van een Limburgse Robin Hood.