Sint-Truiden herdenkt Nazirazzia van 79 jaar geleden met een nieuwe tentoonstelling.
Volledig scherm
Sint-Truiden herdenkt Nazirazzia van 79 jaar geleden met een nieuwe tentoonstelling. © Mine Dalemans

Sint-Truiden herdenkt de nazirazzia met tentoonstelling ‘Onze Oorlog’

Sint-TruidenOp 22 mei weerklinkt in Sint-Truiden traditiegetrouw de Last Post ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Nazirazzia van 25 mei 1943. Familieleden van slachtoffers en oud-strijders van de Tweede Wereldoorlog komen samen voor de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid en eredienst, maar dit jaar ook voor opening van tentoonstelling ‘Onze Oorlog’ die het verhaal van een Truiense verzetsheld vertelt.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. INTERVIEW. ‘Topmakelaar’ Anneke Winkelmolen (39): “Dat vastgoedmakelaars praatjes maken en makkelijk geld verdienen, klopt niet. Er komt veel meer bij kijken dan enkel de opbrengst van paar vierkante meters”
  PREMIUM
  Hasselt/Alken

  INTERVIEW. ‘Topmake­laar’ Anneke Winkelmo­len (39): “Dat vastgoedma­ke­laars praatjes maken en makkelijk geld verdienen, klopt niet. Er komt veel meer bij kijken dan enkel de opbrengst van paar vierkante meters”

  ‘Ik zie mijn panden als mijn kindjes’. Met die bijzondere metafoor opende de Hasseltse Anneke Winkelmolen (39) mee het nieuwe programma ‘Topmakelaars’ op Play4, waarin Vlaanderen kennis maakt met de vrolijke vastgoedmakelaar en medezaakvoerder van ERA Nobis. Een stevige job, die ze al zes jaar uitvoert op haar eigen kantoor in Alken, op de baan én als moeder van een tweeling. “Zelfs op mijn achttiende wist ik totaal niet wat ik wilde worden. Intussen heb ik mijn plaats gevonden.”