Matthieu Helleputte van vzw Animal Rescue Service staat de dieren in nood voortaan met zijn dierenambulance bij.
Volledig scherm
Matthieu Helleputte van vzw Animal Rescue Service staat de dieren in nood voortaan met zijn dierenambulance bij. © Benoit De Freine

Sint-Truiden heeft zijn eigen dierenambulance: ‘Animal Rescue Service’ in de bres voor dieren in nood

Truienaar Mathieu Helleputte (28) was als peuter al een dierenvriend in hart en nieren en dat engagement is er met de jaren alleen maar sterker op geworden. Vandaag richt hij met enkele vrienden vzw ‘Animal Rescue Service’ op. Een dierenambulance voor dieren in nood.

 1. De coronacijfers in Sint-Truiden van zaterdag 10 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Trui­den van zaterdag 10 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Truiden op 74 te liggen. Omdat Sint-Truiden meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Geheelonthouder krijgt vrijspraak na positieve cocaïnetest: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”
  Hasselt

  Geheelont­hou­der krijgt vrijspraak na positieve cocaïne­test: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”

  Hasselaar Fabio Nijssen (46) is bijna een jaar na een positieve cocaïnetest vrijgesproken door de politierechtbank. Vorig jaar werd hij in november door de politie aan de kant gezet en tot zijn eigen grote verbazing testte hij positief op cocaïne. “Terwijl ik nooit drink of drugs gebruik”, zucht hij. “Ik wil graag het debat over zulke testen aangaan met de bevoegde ministers.”