De stad Sint-Truiden heeft met de solidariteitsactie 'Het Warmste Geschenk' meer dan 20.000 euro opgehaald voor mensen in kwetsbare omstandigheden.
Volledig scherm
De stad Sint-Truiden heeft met de solidariteitsactie 'Het Warmste Geschenk' meer dan 20.000 euro opgehaald voor mensen in kwetsbare omstandigheden. © Danny Claes

Sint-Truiden haalt met ‘Het Warmste Geschenk’ 23.170 euro op voor kwetsbare gezinnen

Sint-TruidenNa een maand de solidariteitsactie ‘Het Warmste Geschenk’ te organiseren voor mensen in financieel kwetsbare situaties, heeft Sint-Truiden intussen de opbrengst geteld: 23.170 euro. Die opbrengst gaat naar kwetsbare gezinnen, die via de twee voedselbanken ‘Sint-Vincentius’ en ‘Team Hope’ per persoon een bon ter waarde van 20 euro krijgen voor een afhaalmaaltijd bij de Truiense horeca.

 1. Corona-uitbraak in Sint-Trudo niet te wijten aan Britse coronavariant, wél de klassieke: “Maar ook die veroorzaakt gevaarlijke situaties”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Corona-uit­braak in Sint-Tru­do niet te wijten aan Britse coronavari­ant, wél de klassieke: “Maar ook die veroor­zaakt gevaarlij­ke situaties”

  Na de uitbraak in Sint-Trudo rees de vraag of het om de Britse coronavariant ging, maar een week later bevestigt het ziekenhuis nu opnieuw: dat is niet het geval. De positieve coronastalen tonen wél een hogere besmettelijkheidsgraad aan. Dagelijks worden ook nog steeds nieuwe coronapatiënten opgenomen, en telt Sint-Trudo momenteel 31 coronapatiënten waarvan drie op intensieve zorgen. “Voor zo’n hoog besmettingsaantal hoeft het helemaal geen variant te zijn”, waarschuwt microbioloog Geert Molenberghs.
 1. Samenscholingsverbod vijf keer niet gerespecteerd
  Borgloon

  Samenscho­lings­ver­bod vijf keer niet gerespec­teerd

  In het kader van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ organiseerde Politiezone Kanton Borgloon zaterdag een uitgebreide verkeerscontrole waarbij elf personeelsleden werden ingezet. Op de Stationsstraat in Alken werden 57 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Niemand blies positief. Op de tweede controlelocatie op de Tongersesteenweg in Kortessem werden 38 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Ook hier blies niemand positief. Wel werden er vijf coronapv’s opgemaakt voor het niet-respecteren van het samenscholingsverbod.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest