Sint-Truiden roept lege brooddozen een halt toe.
Volledig scherm
Sint-Truiden roept lege brooddozen een halt toe. © Stad Sint-Truiden

Sint-Truiden en vzw Enchanté gaan strijd aan tegen lege brooddozen op school

Sint-TruidenDe cijfers over kinderarmoede in Sint-Truiden zijn de afgelopen jaren gestegen. Meer dan 80% van de Truiense scholen gaf al aan dat ze regelmatig ongezonde maaltijden of lege brooddozen aantreffen. Om daar iets aan te doen, slaat het stadsbestuur de handen in elkaar met vzw Enchanté dat iedereen aanspoort om een bedrag te doneren aan scholen.

 1. Ervaren bediende vastgoedkantoor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”
  PREMIUM

  Ervaren bediende vastgoed­kan­toor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”

  Een 44-jarige voormalige bediende van een vastgoedkantoor uit Genk manipuleerde het computersysteem van haar nietsvermoedende werkgever en kon zo zeven jaar lang onopgemerkt sjoemelen met huren en gelden van de zakelijke rekening. Omdat ze ook dagvaardingen netjes wegwerkte, vermoedde de zaakvoerder niets. Tot plots een deurwaarder bij hem aanklopte. “Ze is pas gestopt toen ze betrapt werd maar betaalde nog geen cent terug.”
  Tongeren
 2. Vijftiger met 36 wapens in huis gevat nadat hij YouTubefilmpjes opneemt: “Ik schoot in wandelgebied maar daar kwamen geen mensen voorbij”
  PREMIUM

  Vijftiger met 36 wapens in huis gevat nadat hij YouTube­film­pjes opneemt: “Ik schoot in wandelge­bied maar daar kwamen geen mensen voorbij”

  Een 58-jarige wapenliefhebber uit Zutendaal nam in 2021 een dertigtal YouTubefilmpjes op waarin hij zijn talrijke vuurwapens demonstreerde. Hij schoot ermee en bracht ook explosieve poeders tot ontploffing. “Maar ik wist wat ik deed en zorgde dat die kogels niet ver konden dragen,” getuigde de man voor de strafrechter. De ‘eenzaat’ riskeert samen met zijn zoon een stevige celstraf, want er kwam tijdens een huiszoeking nog meer aan het licht.
  Tongeren