Jef Cleeren is intussen 87 jaar.
Volledig scherm
Jef Cleeren is intussen 87 jaar. © Danny Claes

Sint-Truiden brengt met reportage coronaproof hulde aan ere-burgemeester Jef Cleeren (87)

Sint-Truiden2021 is een speciaal jaar voor Jef Cleeren (87) – in de goede zin –, want dit jaar is de ere-burgemeester en gemeenteraadslid van de stad Sint-Truiden maar liefst 50 jaar actief als raadslid. De stad nam daarom het initiatief om hem deze week gepast (én coronaproof) te huldigen tijdens de eerste gemeenteraad van het jaar.

 1. Marie-France Corswarem (49) maakte de opkomst van de padelsport vanop de eerste rij mee: “Corona heeft de sport een nog grotere boost gegeven”
  PREMIUM
  Limburg

  Ma­rie-Fran­ce Corswarem (49) maakte de opkomst van de padelsport vanop de eerste rij mee: “Corona heeft de sport een nog grotere boost gegeven”

  Terwijl een groepje dertigers uitpuft op een bankje en verkoeling zoekt bij een drinkbus, staan vier jongeren een pleintje verder dansend op het ritme van de muziekbox een balletje op en neer te slaan. Verderop is een zakenman op rust op zoek naar zijn balletje, dat door zijn schoonbroer uit de kooi werd geslagen. Het is een inmiddels herkenbaar fenomeen op een doordeweekse avond aan een gemiddeld sportcentrum in Limburg. Dit succesverhaal heet ‘padel’. Drie jaar geleden had u er nog nooit van gehoord, nu ontsnapt niemand nog aan de razendpopulaire racketsport.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!