De zorgverleners van het Sint-Trudo Ziekenhuis kunnen eindelijk weer ademhalen, nu het ziekenhuis coronavrij is.
Volledig scherm
PREMIUM
De zorgverleners van het Sint-Trudo Ziekenhuis kunnen eindelijk weer ademhalen, nu het ziekenhuis coronavrij is. © Mine Dalemans

Sint-Trudo Ziekenhuis is na zwaar getroffen periode eindelijk coronavrij: “Het ‘normale’ leven? Daar werken we naartoe”

Sint-TruidenMinder dan 300 coronapatiënten in ons land krijgen intensieve zorg, maar het Sint-Trudo Ziekenhuis – dat in de eerste golf zwaar getroffen werd – kan eindelijk weer ademhalen. Twee weken lang bleven de zorgverleners daar gespaard van patiënten op de corona-afdeling. Het Truiense ziekenhuis is zo – samen met het Hasseltse Jessa Ziekenhuis – één van de vijf coronavrije ziekenhuizen in heel Vlaanderen, en dat is een enorme opluchting. “Eindelijk krijgen we als zorgverleners opnieuw de tijd om samen te zijn. Wat een onbetaalbaar gevoel.” Onze redactie ging op bezoek in het ziekenhuis.

  1. Materiaalmeester Benny (62) neemt na 26 jaar afscheid van STVV: “Dankbaar voor de duizend wedstrijden vanop de bank”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Materiaal­mees­ter Benny (62) neemt na 26 jaar afscheid van STVV: “Dankbaar voor de duizend wedstrij­den vanop de bank”

    Na 26 mooie jaren als materiaalmeester van voetbalclub STVV stopt Benny Liebens (62) ermee. De Mopertingenaar focust zich voortaan als tweede trainer op de plaatselijke fusieploeg Belisia en op het nationale voetbalelftal U17 als materiaalmeester. Al zal Liebens de herinneringen aan zijn Truiense voetbalclub voor eeuwig koesteren. “Besefte ik toen al maar dat die periode de mooiste tijd van mijn leven was.” Een exclusief portret.