Illustratiebeeld Sint-Trudo Ziekenhuis.
Volledig scherm
Illustratiebeeld Sint-Trudo Ziekenhuis. © BELGA

Sint-Trudo telt 22 coronapatiënten na preventieve screenings, bezoek gedeeltelijk stopgezet

Sint-TruidenHet Sint-Trudo Ziekenhuis vangt momenteel 22 coronapatiënten op, waarvan één persoon intensieve zorgen krijgt. Dat is een stijging ten opzichte van afgelopen donderdag, toen er 10 patiënten werden opgevangen. Volgens het ziekenhuis zijn de stijgende cijfers echter te verklaren door preventieve screenings.

 1. Werkgeversorganisatie Voka en investeringsmaatschappij LRM helpen start- en scale-ups met uitbouwen van netwerk
  Limburg

  Werkgevers­or­ga­ni­sa­tie Voka en investe­rings­maat­schap­pij LRM helpen start- en scale-ups met uitbouwen van netwerk

  Werkgeversorganisatie Voka - Kamer van Koophandel Limburg en investeringsmaatschappij LRM – de Limburgse Reconversie Maatschappij – hebben een nieuw samenwerkingsakkoord ondertekend. Bedoeling is om startende bedrijven en ondernemingen die willen uitbreiden samen te helpen bij het verwezenlijken van hun plannen en het uitbouwen van hun netwerk. Zo krijgen de ondernemingen onder meer de kans om tien dagen te werken op een satellietlocatie.
 2. Sint-Truiden voorziet na corona-uitbraak alsnog kinderopvang in schoolbubbels
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den voorziet na corona-uit­braak alsnog kinderop­vang in schoolbub­bels

  Na een coronauitbraak op drie scholen in Sint-Truiden waarbij 66 coronabesmettingen zijn vastgesteld, geldt er vanaf 22 januari tot en met 12 februari een verbod op alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar. Dat verbod geldt in zeven Zuid-Limburgse gemeenten, waaronder Sint-Truiden. Omdat het voor ouders moeilijk is om zich hierop te organiseren, wil de stad samen met de school opvang voorzien in de scholen die open zijn. Zo blijven de kinderen in hun schoolbubbel en kunnen ouders alsnog op kinderopvang rekenen. Vanaf 25 januari zullen alle GO! secundaire scholen in Sint-Truiden dan weer overgaan tot afstandsonderwijs.
 1. Stad verlengt ‘Sint-Truiden by Lights’ tot einde van krokusvakantie (mét extra beleving)
  Sint-Truiden

  Stad verlengt ‘Sint-Trui­den by Lights’ tot einde van krokusva­kan­tie (mét extra beleving)

  Van vrijdag tot en met zondagavond kunnen Truienaren en bezoekers tijdens ‘Sint-Truiden by Lights’ al even een zorgeloze avondwandeling maken langs de verlichte gebouwen, maar de stad doet daar een schepje bovenop. Zo wordt het evenement verlengd tot het einde van de krokusvakantie en staan er nog enkele edities met extra beleving op het programma, ook op zondag 17 januari.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"